At sidebar eller ikke sidebar

Jeg sidder og leger med blogdesign. En tendens i blogland, lader til at sidebaren i højre side, lader livet, og enten bli’r placeret i bunden eller som diverse menupunkter i toppen.

Hvad jeg synes om tendensen, ved jeg ikke helt…men jeg kan mærke jeg er frisk på at prøve noget nyt, efter at ha’ haft dette tudsegamle tema i 100 år. Jeg vil også gerne have en blog der er pæn på smartphones og tablets, for det er der de fleste efterhånden læser blogs. Så i nærmeste fremtid, kan det være at der kommer lidt justeringer her. I må endelig melde tilbage hvordan det virker og hvad I synes.

Så hvad siger I? At sidebar eller ikke sidebar?

17 comments
  1. Jeg er mest til en sidebar 🙂 Både når jeg læser på computeren og på telefonen – på telefonen zoomer jeg bare lidt ind på teksten, men kan stadigvæk godt lidt, at sidebaren er der. Jeg synes den er lettere at overskue end hvis informationen gemmer sig andre steder, men det er jo naturligvis bare min mening 🙂

    1. Godt at vide, Camilla. Jeg har set flere steder hvor sidebar er blevet til menuer i toppen eller som footer i stedet.

      Nu løfter jeg sløret for det nye design, senere i dag. Så er jeg spændt på om det er for besværligt 🙂

  2. Jeg har faktisk kun lagt mærke til det et sted, så vi læser vist ikke de samme blogs. 😉
    Men jeg er også mere til sidebar (højre eller venstre r lidt ligegyldigt) for som Camilla skriver, skal man ikke til at lede efter informationerne.
    I dag går det hurtigt når man surfer eller læser med og hvis man skal til at lede efter en information, så forlader man hurtigt siden igen.

    Jeg ved at mange af mine læsere bruger de informationer der er i sidebaren, for det kan jeg jo se ude i maskinhuset. Så min bliver ikke flyttet fra siden af. 🙂

    1. Hi hi, nej jeg ved at Liselotte har ændret design, og så er der en del af “børnebloggerne” og “boligbloggerne” der også har gjort det, på det sidste.

      Jeg tænker lidt over hvor mange informationer det nu overhovedet er der er i sidebaren. Arkiv, links osv. kan jo nemt flyttes til top eller bund.

      Men det er en smule angstprovokerende at skifte design – når man nu har haft det samme i så mange år 😀

  3. Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har en slags sidebar i mit nye design, men mest gik jeg efter det enkle og jeg har ikke umiddelbart indtryk af, at læseren læser tilbage i tiden og derfor er arkivet gemt lidt af vejen. God vind med at finde noget, der passer til dig 🙂

  4. Jeg læser ikke blogs på smartephone/tablet da mine er så “gamle” og langsomme (min tålmodighed er opbrugt).
    Når jeg sidder her bag en skærm 17″, er jeg til sidebar, for meget i toppen stresser (sagt af en der ved hvad kronisk stress er). Er der sidebar i bunden, hm…. når de hurtige derned? Jeg gør ikke, kun hvis jeg har noget i sidebar, hvor jeg gerne vil vide mere og vælger at scrolle.
    De hurtige skal det fænge straks – altså springe lige i f…..
    Jeg skal have det rolige billed (sidebar) så jeg kan få input i det tempo jeg kan lide
    Kan ikke lige finde en forklaring på hvorfor det skal være i bunden hm….

    Hvad du beslutter er på til dig. Du skal trives med din beslutning, og vælger du noget andet må jeg rette ind, hvis jeg føler for det.

    1. Altid spændende at høre hvad andre synes, og foretrækker 🙂

      Det bli’r interessant at høre hvad du synes om det nye design, som kommer på i løbet af dagen. Hi hi. Jeg synes selv det er ret enkelt, og roligt, men det er jo ikke sikkert alle synes det.

    1. Men jeg er så trææææt af det. Ha ha. Har haft det så længe, så jeg er moden til forandring. Nu må vi se om jeg fortryder, når bloggen bli’r rykket senere i dag.

  5. Jeg synes, at dit nye design er fint og enkelt – jeg kan lide det enkelt. Generelt går jeg nok ikke så meget op i designet, jeg skriver, hvis jeg har lyst og finder som regel det jeg søger, hvis og når jeg har brug for det. Sidebar eller ikke det er nok mest et spørgsmål om, hvad vi har vænnet os til.

    1. Tak Helle 🙂
      Jeg er også selv ret godt tilfreds, og synes det fungerer super fint uden en sidebar. Nu skal jeg lige vænne mig til hvordan jeg klikker mig rundt herinde osv.

  6. Jeg synes det giver sådan et lækkert og simpelt udtryk på en blog når der ikke er en sidebar. Jeg forsøgte mig selv med det en kort periode, men jeg kom frem til at jeg ikke kan undvære den! Jeg kan godt lide når kategorierne er let tilgængelige, og jeg gider ikke lede efter dem når jeg besøger en blog, så giver jeg hurtigt op – her mener jeg selvfølgelig kun hvis jeg søger bestemt inspiration, hvilket ofte er det jeg bruger blogs til 🙂

    1. Jeg kan også rigtig godt li den enkelthed det gir. Men du har ret i at informationerne også skal være til at finde, og det tænker jeg at jeg har fået ret godt styr på her 🙂
      Det er forresten længe siden jeg har besøgt din blog, så nu vil jeg lige kigge forbi i løbet af dagen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om