Juleaften for store, pelsede og små

Processed with VSCOcam with s2 preset

Sikke en dejlig juleaften vi havde. Helt i roligt tempo, og med alt hvad der hører med. Spunken havde liiiidt svært ved at vente, men klarede den med godt tv og snacks. Da han faldt i søvn på sofaen om eftermiddagen, skyndte vi os at lægge julegaverne under træet – til stor fryd for Spunken da han vågnede.

IMG_7569 IMG_7563 IMG_7573

Anden kom i ovnen da vi kom hjem fra den årlige brunch hos min søster, så den nåede at få fem timer i ovnen og var smør-mør da vi skulle spise den. Rødkålen lavede jeg en dag i forvejen, og sovsen blev hurtigt rørt sammen af den gode andesky. Min mor havde været så sød at pille kartoflerne til de brune – for det er jeg SÅ dårlig til, og Spunken fik medisterpølse. Han er ikke fan af and, men medister er til gengæld et hit.
Vi spiste os en pukkel til – lige som man skal juleaften. Derefter var der risalamande, og traditionen tro var der appelsinsirup til (drengene fik kirsebæresovs til deres). Jeg fik årets mandelgave, som var en bog med “Carl Barks Jul”.

IMG_7572

Mens vi tog af bordet, hjalp Spunken med at fylde konfekt i en skål. Men pludselig så vi en mand i rødt tøj, og med skæg, løbe forbi siden af huset. Spunken LØB efter, grindende, vinkende – og min mor og jeg stod med tårer i øjnene, for det var så fint. Julemanden kiggede ind af vinduet, bankede på det og pegede mod kakkelovnen. Der havde han lagt to pakker, og de skulle selvfølgelig åbnes med det samme. Julemanden havde taget en pakke sutter med til Gajolen, og en SEJ racerbane til Spunken.
Far og søn fik samlet den, og leget med den – mens Max kom udenfor, for han ville også meget gerne lege med.

Resten af aftenen, gik med hygge, vuggen af megasur Gajol og åbning af en masse dejlige pakker. Vi sluttede af med et glas portvin, og for første gang i mange måneder kom jeg først i seng på den anden side af midnat – og sov på min nye hovedpude, som jeg fik i julegave af min mor.

Sikke en dejlig juleaften <3

2 comments
  1. Det lyder som en dejlig juleaften. Julemanden kom også forbi os midt i julemiddagen – HELT UVENTET – vores yngste er snart 11 og vi har i flere år ikke set noget til julemanden.

    Det viste sig at være genboen, som var på vej for at være julemand for en anden nabo. Og så skulle vi da ikke snydes for hans besøg. Stor succes. ☺️☺️

  2. Fantastisk dejlig fortælling og skønne billeder. Det bliver den første jul Spunken kan huske sådan rigtig længe, huskede lidt fra sidste år, men…..
    Jeg mindes det fra mine børn, at det første år i børnehaven er den der står meget langt frem, og selv i dag som voksne, kan de finde små episoder frem, ikke dagplejetiden, men ja, børnehaven. Så er helt sikker på det med Julemanden vil blive husket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Dagen før …

Så er træet pyntet, grøden står og simrer, ænderne i gadekæret er blevet fodret, julesangene er blevet skrålet,…
Læs mere

Før-juleri

Kransen hænger på døren, kalenderlys og adventskrans er klar. Nu må julen godt komme an. Man må sige…
Læs mere