For 10 år siden - CopenhagenDaily
9 In vesterbro

For 10 år siden

Var en 17 årig pige i fuld gang med at flytte hjemmefra. Hun havde fået lov til at fremleje sin søsters lejlighed på Eskildsgade. Alt var meget spændende. I lang tid havde hun samlet ting sammen til flytningen. Fine plastik opbevaringsbøtter i blå, grøn og orange. En gul kande til vand. Nips, stearinlys og “alt godt fra Søstrene Grene”.

Lejligheden i Eskildsgade, var møbleret. Det var i det hårde kvarter på Vesterbro, med et bordel som genbo. Om aftenen kunne man enten gå hjem ad Istedgade eller Vesterbrogade. Pigen valgte som oftest Vesterbrogade, medmindre hun havde veninder med hjem – så valgte de Istedgade, for det var sejt.

Når der skulle handles gik hun ned i Føtex. Den var kæmpestor, og de havde alt. Madbudgettet var dog ikke så stort, ej heller var de kulinariske krav. Det eneste krav var økologisk mælk – måske mest fordi pigen elskede “Harmonie” reklamen med musik af Doky Brothers. Ellers blev der købt nudelsupper, havregryn, pasta og risretter. Hun opdagede hurtigt halal-slagteren på Istedgade, hvor man kunne få saftigt hakket oksekød for 20 kroner pr. halvkilo.

Det var den første tid, lige flyttet hjemmefra. Lige begyndt at snuse til København. Ingen cykel, men benene blev flittigt brugt. Af og til blev de 11 kroner til en 2 zoners billet fyret af, og hun kom lidt rundt i byen og fik set sig mere omkring.

Med tiden blev hun mere modig, og med tiden flyttede hun igen og igen og igen og igen. Til den første skal hun flytte for 11. gang på 10 år. Adressen er Absalonsgade, 100 meter fra Eskildsgade.

Det er underligt. 10 år er gået, og jeg er nu rykket tilbage til start.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Belle Blues
  tirsdag 27. januar 2009 at 21:48

  Men der er da, trods alt, sket en stor udvikling i det område over de sidste 10 år.. så helt tilbage til start kan man da ikke sige, at du er. 🙂

  Vesterbro er jo ved at blive trendy!.. I hvert fald nogle af gaderne. Men nu bor jeg ikke selv i området, så jeg kan ikke helt placere Absalonsgade.

 • Reply
  Therese
  tirsdag 27. januar 2009 at 21:57

  BB – jo jo, Vesterbro har bestemt ændret sig på de 10 år. Det har været “trendy” de sidste 5 år vil jeg mene. Absalonsgade er dér hvor Vester Vov Vov og Bymuseet ligger. Samtidig lige ved siden af Vesterbro Torv. Helt ok område.

 • Reply
  regitze
  tirsdag 27. januar 2009 at 22:55

  med 11 flytninger på ti år har du noget at have dine holdninger til byen i, Therese. når talen falder på fx nordlædervest (tak:) lytter jeg mere til dig end hende den iøvrigt sympatiske, der på 11. år sidder i andelslejligheden i omegnskommunen og ryster på hovedet af Kbh.
  og Absalonsgade, ja. du kommer til at bo i byens livmoder, Therese.
  Vesterbros ungdomsgård.

 • Reply
  Therese
  tirsdag 27. januar 2009 at 23:00

  Byens livmoder – regitze det var fantastisk beskrevet. Og ja, jeg glæder mig!
  11 flytninger, og så har jeg ikke engang prøvet at bo i 2200 endnu 🙂

 • Reply
  pedrsn
  tirsdag 27. januar 2009 at 23:16

  🙂 glæder mig til at sku købe kage af dig, dér ved indgangen til vov-vov! . . M’kay?

 • Reply
  Therese
  tirsdag 27. januar 2009 at 23:20

  M’SÅ’kay !

 • Reply
  Jane
  onsdag 28. januar 2009 at 07:50

  Tilbage til udgangspunket, men en masse erfaringer klogere, ik’? Held og lykke med det hele. 🙂

 • Reply
  Morfar
  onsdag 28. januar 2009 at 08:16

  Det bliver spændende hva 🙂

 • Reply
  Therese
  torsdag 29. januar 2009 at 14:49

  Jane – Tak ! Jo betemt, mange erfaringer har jeg gjort mig. Om jeg er blevet klogere af dem, ved jeg nu ikke 😉

  Morfar – yup ! 🙂

 • Leave a Reply