For 10 år siden

Var en 17 årig pige i fuld gang med at flytte hjemmefra. Hun havde fået lov til at fremleje sin søsters lejlighed på Eskildsgade. Alt var meget spændende. I lang tid havde hun samlet ting sammen til flytningen. Fine plastik opbevaringsbøtter i blå, grøn og orange. En gul kande til vand. Nips, stearinlys og “alt godt fra Søstrene Grene”.

Lejligheden i Eskildsgade, var møbleret. Det var i det hårde kvarter på Vesterbro, med et bordel som genbo. Om aftenen kunne man enten gå hjem ad Istedgade eller Vesterbrogade. Pigen valgte som oftest Vesterbrogade, medmindre hun havde veninder med hjem – så valgte de Istedgade, for det var sejt.

Når der skulle handles gik hun ned i Føtex. Den var kæmpestor, og de havde alt. Madbudgettet var dog ikke så stort, ej heller var de kulinariske krav. Det eneste krav var økologisk mælk – måske mest fordi pigen elskede “Harmonie” reklamen med musik af Doky Brothers. Ellers blev der købt nudelsupper, havregryn, pasta og risretter. Hun opdagede hurtigt halal-slagteren på Istedgade, hvor man kunne få saftigt hakket oksekød for 20 kroner pr. halvkilo.

Det var den første tid, lige flyttet hjemmefra. Lige begyndt at snuse til København. Ingen cykel, men benene blev flittigt brugt. Af og til blev de 11 kroner til en 2 zoners billet fyret af, og hun kom lidt rundt i byen og fik set sig mere omkring.

Med tiden blev hun mere modig, og med tiden flyttede hun igen og igen og igen og igen. Til den første skal hun flytte for 11. gang på 10 år. Adressen er Absalonsgade, 100 meter fra Eskildsgade.

Det er underligt. 10 år er gået, og jeg er nu rykket tilbage til start.

9 comments
  1. Men der er da, trods alt, sket en stor udvikling i det område over de sidste 10 år.. så helt tilbage til start kan man da ikke sige, at du er. 🙂

    Vesterbro er jo ved at blive trendy!.. I hvert fald nogle af gaderne. Men nu bor jeg ikke selv i området, så jeg kan ikke helt placere Absalonsgade.

  2. BB – jo jo, Vesterbro har bestemt ændret sig på de 10 år. Det har været “trendy” de sidste 5 år vil jeg mene. Absalonsgade er dér hvor Vester Vov Vov og Bymuseet ligger. Samtidig lige ved siden af Vesterbro Torv. Helt ok område.

  3. med 11 flytninger på ti år har du noget at have dine holdninger til byen i, Therese. når talen falder på fx nordlædervest (tak:) lytter jeg mere til dig end hende den iøvrigt sympatiske, der på 11. år sidder i andelslejligheden i omegnskommunen og ryster på hovedet af Kbh.
    og Absalonsgade, ja. du kommer til at bo i byens livmoder, Therese.
    Vesterbros ungdomsgård.

  4. Byens livmoder – regitze det var fantastisk beskrevet. Og ja, jeg glæder mig!
    11 flytninger, og så har jeg ikke engang prøvet at bo i 2200 endnu 🙂

  5. Jane – Tak ! Jo betemt, mange erfaringer har jeg gjort mig. Om jeg er blevet klogere af dem, ved jeg nu ikke 😉

    Morfar – yup ! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Feng Shui – eller noget

Blender Madras Bogreol Hylder Spisebord Lamper Gryder Service Bestik Stole Opvaskebørste WC-børste Gulvtæpper Dørmåtte Badeforhæng Dørskilt Saftpresser El-kedel…
Læs mere