Av, for en omgang - CopenhagenDaily
15 In blogging/ brok

Av, for en omgang

Bloggen er oppe at køre igen, efter et voldsomt hackerangreb. “Ahmed” oprettede en bruger, og wipede hele databasen, undtagen billederne. Wuptiduuuh.
Havde det ikke været for Kjærstens it-talenter, havde jeg stadig været f**c*ed. Han fik forhindret en større skade.
Gigahost havde ingen ny backup (da det åbenbart er noget man skal ha’ som særligt abonnement), så jeg har mistet to måneders indlæg.
Nu er det op på hesten igen, og så kan det være at jeg genskaber indlæg fra Oktober, det meste kan heldigvis findes i Googles cache.

Æv, lorte-lort hvor er jeg vred ! Men i det mindste, deler jeg da hacker med de kendte….

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Catarina
  tirsdag 19. oktober 2010 at 10:08

  F”k en omgang. Men helt ærligt, jeg fatter ikke at Gigahost ikke har backup. 😕 Min udbyder i123, laver backup hver dag og da jeg havde et angreb for nogle år siden, kontaktede jeg dem og i løbet at 10 minutter var jeg kørende igen.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 19. oktober 2010 at 10:15

   Tjo, men det er muligvis min egen skyld. Det abonnement jeg har, inkluderer ikke at de backer op. Det vidste jeg bare ikke …. Havde man haft en anden type konto hos dem, havde de haft en backup.
   Men det sutter max numse !!

   • Reply
    Catarina
    tirsdag 19. oktober 2010 at 10:37

    Det er der ingen af abonnementerne der gør ved i123, det er bare service. 🙂

    • Reply
     Therese
     tirsdag 19. oktober 2010 at 10:40

     Dejligt.
     Jeg kunne også bare ha’ læst hvad der står hos Gigahost, ordentligt. For det er åbenbart ikke standard hos alle, at have backup.
     Men godt at du var heldig 🙂

 • Reply
  Kenni
  tirsdag 19. oktober 2010 at 10:26

  Godt at kæresten kunne redde dig ellers havde du nok fundet hjælp ude i blogland ;-). Hackerangreb, er årsagen til at jeg i sin tid valgte et webhotel, der udelukkende køre på Linux, Apache og andet Open Source software. OSS, er for det meste bedst sikret i mod den slags tarvelige angreb! Ind i mellem forstår jeg virkelig ikke hackernes lyst til, at angribe almindelige mennskers hjemmesider. De får ikke meget ud af det.

 • Reply
  Trine Louise
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:01

  Uha, hvor er det irriterende for dig 🙁 Jeg forstår som Kenni ikke hvorfor nogen gør sådan, det er bare så destruktivt. Er det virkelig så skægt at ødelægge bloggeres uskyldige arbejde?
  Jeg har også lige checket min hosting (surftown), det ser ud som om de tager backup. Jeg bliver helt paranoid – har lige taget backup af min egen blog.

 • Reply
  Kjærsten
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:12

  Kenni: Gigahost kører skam også på Linux osv. Sagen i denne her omgang handlede vist mere om nogen passwords i wordpress der blev brute-forcet, desværre med held ,og derfra var der ikke lang til at lave rav i den.

  Det skal for en god ordens skyld lige nævnes at Gigahost tilbød os at hjælpe med at forsøge at finde eventuelle manglende filer vha deres spejlede server som de havde m.v. men desværre var der ikke en version af dem som ikke allerede var overskrevet med den “tomme”-database som hackeren efterlod og de svarede fornuftigt hurtig tilbage på vores henvendelser via mail, selv efter normal forretningsåbningstid.

  Selve den daglige backup af databasen m.v. er noget man selv via diverse cronjobs kan sætte op hos gigahot og der må jeg nok tage det på mine skuldre at det havde jeg ikke fået sat godt nok op inden uheldet ramte. Det ville selvfølgelig være rart hvis det var noget de hos gigahost gjorde automatisk dagligt, men jeg har også forståelse for at Gigahost tilbyder nogen løsninger der er lidt mere til nørder og derfor man selv skal sørge for det, hvilket er årsagen til at jeg godt kan lide dem da der er muligheden for at gøre tingene selv som man vil og ikke er begrænset på samme måde som mange af de andre 9 kroners webhoteller.

  At der ikke lå en mere tidssvarende backup er nok i sidste ende desværre min skyld, da jeg i sin tid flyttede hende over til gigahost, for at hendes blog kunne køre lidt hurtigere og have mulighed for nogen flere tekniske ting (plugins og widgets), der ikke var mulighed for hos surftown hvor den lå før, pga RAM begrænsninger.

  Så hermed føres det officielt til protokols at jeg skylder Therese en kvajemiddag.

 • Reply
  Alice M
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:17

  Jeg bruger også gigahost og har også hotellet uden backup… Jeg slap for besøg af tunesiske ahmed.. Trine fra trinesrablerier.dk slap desværre heller ikke, så vi restorede 1,5 måneds indlæg fra min google-reader… Øv øv. Desværre kunne nogle undersider ikke genskabes fra google cache da det var for længe siden de havde været forbi 🙁

  Mht backup så var jeg ved at kigge på diverse wordpress plugin’s til automatisk backup. Det findes rigtigt mange og det ser også ud til at der er nogen af dem man kan få til at sende en backup fil…

  Og det der med at et webhotel tager backup? Så skal man nu aldrig vide sig sikker.. Jeg har mistet alt hos en tidligere webhoteludbyder som alligevel ikke havde den daglige back up de påstod.

 • Reply
  Kjærsten
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:19

  Lige en hurtig tilknyttet kommentar til det om hvorvidt ens webhotel tager backup. Så er det rigtig at mange skriver de gør det, men når man arbejder lidt i IT-branchen så ved man også at en ting er at tage backup en anden ting er hvorvidt denne backup rent faktisk kan gendannes.

  Det skal selvfølgelig ikke få jer andre bloggere til at fare ud og blive nervøse osv. Men jeg vil anbefale jer at i ikke 100% stoler på at webhotellet altid lige har en tidssvarende backup af jeres database og filer, da der er utallige historier om at backup’s har været gået i stykker og lignende. Ligeledes kan det være en ganske dyr affære at få webhoteller til at gendanne fra backup, da det ofte er en manuel process.

  Så for jeres egen trygheds skyld så overvej selv at tage en backup af jeres wordpress database og billeder m.v. i det mindste en gang imellem så det ikke går helt galt. 🙂

 • Reply
  Alice M
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:21

  Og som Kjærsten skriver var der absolut intet at klage over gigahost’s mail besvarelser og forsøg på hjælp, der også i vores tilfælde ikke gik pga tomme databaser..

 • Reply
  Hanne
  tirsdag 19. oktober 2010 at 11:22

  ØV! Godt du er på igen 🙂 Vi ser en hilsen til Kjærsten!

  Kh. Hanne

 • Reply
  Deborah
  tirsdag 19. oktober 2010 at 12:45

  Ja det må du nok sige. Jeg ved jo ALT om, hvordan det er. Men havde heldigvis god hjælp og fik genskabt min blog, men mange, mange fotos er røget. Jeg prøver at genskabe, når jeg støder på, for der er mange. Men i det mindste er indlæggene der.

  Vi talte om plugins. Jeg har installeret en del, bl.a. nogen, der handler om sikkerhed, men også et plugin der tager back-up. Og siden jeg husker opdateringer og bruger nævnte plugins, har jeg ingen problemer haft “Knock on wood”!! Efter min omgang, går jeg med livrem og seler. Men hellere det end at det sker igen.

 • Reply
  Therese
  tirsdag 19. oktober 2010 at 22:31

  Det er dejligt at være tilbage på bloggen. Så må man lige få backet op hver uge, istedet for hver anden måned 🙂

  • Reply
   Deborah
   tirsdag 19. oktober 2010 at 23:58

   Det plugin jeg bruger, kan du indstille til hvor ofte du vil have back-up – så behøver du slet ikke selv tænke over det. Du kan vælge at få det sendt på mailen.

   • Reply
    Therese
    onsdag 20. oktober 2010 at 08:48

    Tak, Deborah. Kjærsten har sat noget automatisk backup op, så jeg sætter min lid til det 🙂

  Leave a Reply