10 In jul

Juletræet med sin pynt

I går var kjærsten og jeg ude at købe juletræ. Vi skal holde jul i Jylland, så derfor ville jeg gerne ha’ et juletræ lidt tidligt herhjemme.
Vi gik op på Frb. Allé, og der var en masse fine træer. Jeg synes egentlig at rødgran er de “rigtige” juletræer. Sådan, de gammeldags. De juletræer man ser i gamle bøger og film. De har også den kraftigste duft, og kan hurtigt jule en stue op, men de drysser noget så forfærdeligt, så det blev et “moderne” træ, istedet. Tror det må været en normanns gran. Vi har ingen juletræsfod, så det står på en træplade. Det er fint.

Nu er det så pyntet, men alskens julepynt. Fugle, nisser, hjorte, engle, diverse kitchet “Harrods” pynt fra London, danske og norske flag. Kjærsten synes der er lige lovligt mange fugle på, men jeg har altså et soft spot for fugle i glas….. Min yndlingsfugl, må være den lille orange med ørevarmere på.
I toppen af træet, er en engel, og der er selfølgelig også en lille juletræskæde på. Ihhh hvor er det hyggeligt.

Jeg glæder mig til når Spunken skal være rigtigt med til at jule. Lige nu, er det eneste jeg mærker til den, lysten til diverse mad og drikkevarer. I dag er hittet grapefrugt, hvilke er bonus. Hellere det end en nougat-craving 😉

Buddha, er også blevet julet lidt op. Røgelsen er skiftet ud med en stjernekaster…. hi hi.

Nu er vores lejlighed færdig pyntet, og vi kan kun læne os tilbage og nyde. Snart skal de sidste pebernødder bages. Jeg skal bare lige rydde lidt op i køkkenet, inden.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Catarina
  mandag 13. december 2010 at 16:28

  Orv hvor er det blevet flot og det pynter altsp bare op i en stue når træet kommer ind. 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 13. december 2010 at 16:31

   Tak, Catarina. Jeg det pynter rigtig meget op. Jeg har lidt lyst til at sidde inde i den stue nu, istedet for at kigge på rodet i resten af lejligheden. Hi hi 😉

 • Reply
  Rejen
  mandag 13. december 2010 at 17:54

  Hvor blev det fint, det føles lidt mere som jul når der er et træ i stuen…Glæder mig til at købe vores, gør jeg en af dagene…Hihi, kan godt forstå ørevarmerfuglen er yndlings, den er fin…En god aften til dig..

  • Reply
   Therese
   mandag 13. december 2010 at 17:56

   Ja, nu er det rigtig jul :o)
   Jeg glæder mig til at se dit træ. Skal det være rødgran eller normann ?

   God aften til dig også.

 • Reply
  Judith
  mandag 13. december 2010 at 18:02

  nej hvor er der pyntet fint op:-)

  • Reply
   Therese
   mandag 13. december 2010 at 18:42

   Ja, ikk 🙂

 • Reply
  Marianne's mening
  mandag 13. december 2010 at 19:34

  Hvor er det fint!
  Jeg elsker at læse med hos dig, for du formår sådan at hygge 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 13. december 2010 at 19:49

   Tak, søde Marianne. Man kan ikke andet end at hygge, i denne juletid :o)

 • Reply
  Mette Marie
  mandag 13. december 2010 at 23:29

  LOL – Jule-Buddha – I love it 😀 Og ja, jeg er også vokset op med “rød” gran, men er faktisk blevet gladere for den “blå” – der er en meget flot nuance på grenene, og så er de tykkere og pynten står også smukkere, synes jeg, fordi der er færre, men mere solide grene. Og ja, kæmpe bonus at de ikke fælder. Elsker dit juleri!

  • Reply
   Therese
   mandag 13. december 2010 at 23:39

   Det er så ærgerligt du ikke kan tåle kattepels, overvejer sgu at barbere kræet, så du kan komme på julebesøg 😉

  Leave a Reply