Fordele og ulemper

Huset lå, på en stille og fin villavej, i Vanløse. Midt på en bakke, med andre hyggelige villaer, høj bevoksning og grønt og smukt.

Fordele:

 • Perfekt beliggenhed, tæt på S-tog, bus og Metro.
 • Det gode skoleområde.
 • Godt indrettet.
 • Helt i vores stil, mht. køkken/alrum.
 • Skøn have – både for og baghave.
 • Masser af opbevaringsplads i kælder, også et værksted samt rummelig garage.
 • Nyt tag fra 2007.
 • Fin energirapport.
 • Fin tilstandsrapport.

Ulemper:

 • Kun ét wc – der lå på første sal.
 • Badeværelse i kælder, skal på et tidspunkt renoveres pga. risiko for fugt (men så kunne der evt. komme et wc derned, også).
 • Ingen omfangsdræn.
 • Bindingsværk – skidt mht. fuld fugt/skade-forsikringsmuligheder.
 • Skæve gulve, pga. husets alder, bindingsværk samt beliggenhed.
 • Ingen brændeovn – dog en skorsten, men vi ville selv skulle sætte en brændeovn op.

Det ser ud til at det ville være muligt med en længere overdragelse, men om den kan blive så lang som fx. seks måneder, er usikkert. Vi har jo en andelslejlighed vi skal af med, og det kan blive et større projekt at få den solgt – til prisen.
Vi må tygge på det, men jeg tror vi kommer med et bud. Så må det briste eller bære.

Der var mange til åbent hus, men jeg havde indtryk af at der ikke var så mange der var interesserede. De fleste gav udtryk for at der var for få værelser, men så er det nok også dem som aldrig kunne drømme om at lade børnene dele værelse.
Som jeg ser det, var der tre værelser ovenpå, hvoraf det ene er forældre, det andet til delebørneværelse og det tredje som var ret lille og i forbindelse med forældresoveværelset, kunne fungere som kontor (eller evt. børneværelse for en spæd).

Skulle ungerne så en dag ha’ brug for at ha’ hvert deres værelse, kunne den ældste komme ned i kælderen – men altså, så er vi også 7-10 år frem i tiden, og om det er et hus vi ville bo i, i mere end 10 år, ved vi ikke. Det tror jeg nok ikke, men det er et godt begynderhus til den nye børnefamilie.

Er der nogen af jer der ved noget om omfangsdræn, og vigtigheden af at ha’ det? ….

24 comments
 1. Therese – jeg er SÅ nysgerrig.

  Må man ikke få et link til salgsannoncen? Altså jeg bor i Fredericia og LOVER ikke at byde på det… vil bare lure 😉 Evt. på mail?

  Mht omfangsdræn så behøves det faktisk ikke være et problem. Vores hytte fra 1920 har det heller ikke, men kælderen er relativt tør – i alt fald så tørt at man sagtens kunne have en teenager boende dernede 😉

  Det ser ud som om der er lavet noget OVER 1. salen – under taget? Det har også her – tilgengæld har vi badeværelse på 1. salen (bruser) og i kælderen (badekar) – men så et lille gæstetoilet/WC i stueplan. Det er nu meget rart 😀

 2. Ihh jeg fandt det selv 😉

  Det er godt nok fin – men jeg faldt lidt ned af sofaen over prisen. Hold da op!!!
  Den der kælder – den må da være rimelig tør (så det der omfangsdræn kan da næsten ikke være nødvendigt?).. jeg tænker bare på hvor meget de har stående op at ydervæggene… Især den der futon sofa vil rimelig hurtig blive jordslået af at stå op af den der ydervæg hvis der var fugt i kælderen 😀

  Kan nu godt forstå du er forelsket 😉

  1. Jo, prisen er høj – men ikke høj i forhold til at det er i hovedstadsområdet. Men altså, med tanke på vi kan lege Camilla Plum med mange hektar land i Nordsjælland eller købe en halv herregård på Fyn til samme pris, så er det da lidt pebret 😉 Sådan er det når man ikke vil forlade byen.

   Tja, svært at sige med den kælder. Men tænker at en fagmand vil kunne tjekke om alt er som det skal være. Uanset lader man vel ikke sin teenager bo i kælderen, hvis der er fugt på den dårlige måde, tænker jeg?!

   1. Nej det gør man ikke 🙂 Man er jo fornuftig forældre..

    Vi har en smule fugt i kælderen – mest her om sommeren hvor luftfugtigheden er høj, men vi har valgt at have en affugter tilsluttet – den æder ikke så meget strøm og sørger for at der er rart dernede.
    Om vinteren sørger vi for at have varme på…

    Jeg tror da også en fagmand burde kunne vurdere om det overhovedet er nødvendigt med dræn… Siger tilstandsrapporten intet om fugt? Jeg mindes at vores skrev noget om at der var en smule fugt i den ene væg og et eller andet med at man ikke kunne garantere at der ikke var fugt i vægge under jorden (forståeligt nok jo…)

    1. Ja, en affugter er jo også en mulighed. Der føltes lidt fugtigt dernede, men det var svært at sige om det var pga. badeværelset eller fordi de tørrer tøj dernede.

 3. Har osse lige luret på salgsopstillingen og det ser jo rigtigt fint ud og sikke da en pragtfuld have og så er den jo ikke lille. Det er også noget af det man betaler for i storbyen. Jord.

  Dræn er ikke nødvendigt hvis der er tørt og godt i kælderen og da huset ligger på en bakke, kan vandet jo rende af. Og vanløse er jo så godt som i centrum, man kan i hvert fald sagtens cykle omkring, hvis det skulle være. 🙂

  Kan godt forstå I vil gi’ et bud og så se hvad der kommer ud af det. 🙂

  Jeg kunne selv godt bo der.

  1. Det var en rigtig skøn have, Catarina. Uhh, jeg kunne sagtens forestille mig en masse sommeraftener i den 😉

   Det lyder rigtig dejligt at så mange efterhånden mener at dræn ikke nødvendigvis er nødvendigt. Det er alligevel ret dyrt, har vi set, at få det lavet, så det ville spare en masse penge.

   Man kan cykle til centrum på 20-30 minutter, og det er jo ingenting. Skulle man være doven, er der metro lige ved siden af, så det vil ikke ta’ lang tid at komme ind til byen.

   Det er spændende 🙂

 4. Åh så dejligt et hus og et fint sted at bo, Therese. Jeg er helt vild med glaspartiet ind til trappen. Åh suk, så smukt og kvarteret er dejligt, men hold nu fast i en islænder, hvor priserne er til at falde besvimet om ved, når man kommer fra en anden landsdel 😉

  Jeg er spændt på at høre, hvad der sker videre…

  1. Ja, det er jeg også helt vild med. Vidvinkellinsen snyder reeet meget, men det er også fint “live” – dog ret småt 😉

   He he, ja priserne er ret pebrede. Vi joker også en del med at man kunne købe en masse hektar og en firlænget gård, og lege Camilla Plum, hvis man ville bo lidt længere væk fra byen. Vi har enda også set en herregård på Fyn, der kostede mindre…. Men altså…. Vi (jeg) ér jo forelskede i København.

   Jeg er også spændt, og vil sørge for at opdatere så snart der er nyt i sagen.

 5. Virkelig smuk, lys og indbydende villa – og så har den, modsat nyere huse, “sjæl”.

  Jeg aner ikke en fløjtende fis om dræn, men billederne fra kælderen tyder i hvert fald ikke på at de døjer med fugt.

  1. Ja, præcis. Jeg kalder det sjæl, Kjærsten kalder det vist “gammelt lort” – med et smil 😉

   Nej, vi kunne ikke se fugtskader i kælderen, men der lugtede lidt indelukket. Det kunne sagtens skyldes at de havde været i bad tidligere eller tørret tøj uden at åbne vinduerne. Men svært at være sikker, uden at ha’ en prof med derud.

 6. Åh, det ser lækkert ud det hus.
  Får lyst til, at ringe efter maler, tømrer og indretningsdesigner som lige kunne fikse vores hus;o) Hvis bare jeg kunne finde én der gad betale regningen, hi hi. Men jeg har jo lov at drømme.

  Hvaa´Spunk, skal du ikke snart ud???

 7. Vi har også været til åbent hus i dag. Ikke dit hus selvfølgelig. Men jeg blev simpelthen så skuffet! Ved godt at billeder kan snyde, men dette var nærmest fuskeri eller… Hvad der synede nyt og lækkert skulle have lavet en masse finish i ALLE rum. Øv, men vi kigger videre. Og vi kigger jo bare 🙂

  1. Det er vildt så meget det snyder. Der blir’ photoshoppet en masse, og skruet helt op så der er mega lyst. Hvad der på billedet lignede en afstand på 3 meter, var en meter. Æv æv.

   Hvor kiggede I ? 🙂

   1. Jamen det er jo vildt med de billeder! Det sagde jeg også til mægleren – at billederne var langt bedre end virkeligheden. Hun blev vist lidt “stødt”, men det s….. jeg på. Til den pris, smider jeg ikke 500 tkr. oveni for at fixe alle rum.

    Huset var i Virum. Vi kigger dér, i Lyngby og omegn. Vi ikke for langt væk fra byen. Vi arbejder på Kgs. Nytorv og Østerbro, så max 30 min med tog dertil. Jeg vil også gerne til Valby, men har svært ved at få Jesper overtalt…

    1. De må jo regne med at folk blir’ skuffede, når rummene er så meget mindre, end man tror. Det er skørt synes jeg.

     Virum og Lyngby, er jo også dejlige områder. Vi har kigget lidt, men jeg synes det er for langt væk, derfor er Vanløse blevet det sted vi kigger mest. Valby er også skønt, men der er færre områder hvor jeg gerne vil bo, og mindre udvalg. Kan du ikke lokke manden til Vanløse? Der er skønt, og det er nemt at komme til byen med bil, metro, bus og s-tog 🙂

 8. Hej therese. ærgeligt du ikke kunne komme i dag, havde glæder mit til at møde er alle 🙂 men plukveer kan man jo ikke styre :p

  Håber du får mulighed for at deltage næste gang 😉 btw. lækkert hus!!

  Mvh ELisabeth – muabi

 9. Hvis det er tre værelser oppe, vet jeg om en ganske vanlig løsning. Når de to barna blir store og vil ha hvert sitt værelse, så får de de to største. Mor og far sover på det bitte lille de få årene det varer. Det går aldeles utmerket. Ett toilett holder lenge. Hvor ofte er man egentlig på toilettet? Her i vårt hus har vi et stygt et i kjelleren også, men det brukes bare i nødsfall.

  1. Det mindste værelse, var for lille til at indeholde andet end en enkeltmands seng, så jeg ville holde på at børnene skulle dele, indtil den største kunne rykke i kælderen – men det ville jo også være ganske fint 🙂

   Du har ret med wc. Man er nok bare blevet vandt til at der er et på hver etage, i huse. Når så man har gæster, må de acceptere at skulle op ovenpå, for at komme på wc, og det går jo nok også fint. Ingen af mine venner, er indtil videre gangbesværede 😉 Hi hi.

   Det gode ved huset, var også muligheden for at gå et gæsteværelse. Så kunne man jo låne en seng ud, når der kommer feriefolk fra Norge 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Næsten klar

I morgen kl 10, kommer flyttefolkene. Skal lige pakke nogle småting, fragte Katten til den nye adresse og…
Læs mere

Muuuh ?

Hvis nu der var nogen der undrede sig over hvad/hvem Koen var, som beskrevet i dagens tidligere indlæg,…
Læs mere