Baby (amok) i bilen

20120327-232853.jpg

Nå. Spunken, har jo aldrig brudt sig om at køre bil. Jeg troede at det kunne skyldes at han sad med ryggen mod kørselsretningen, så jeg glædede mig til at han rundede de 9 kg, og derfor kunne få en ny autostol.

Nu har vi lejet en, for den jeg gerne vil ha, er endnu ikke kommet på markedet. Jeg satte ham i den, og vi kørte ned mod min mor. En køretur på 50 minutter.
Den første halve time, gik strålende. Han kiggede ud af vinduet, kradsede lidt i stolen, legede med legetøjet.

Men så, pludselig, tog fanden ved ham, og han gik helt bananas. Jeg sad som altid, på bagsædet, og kunne så trøste, nusse, snakke og synge for ham…

Det er jo ikke holdbart. Vi har planer om at køre til Norge, og besøge familien, men det kan jo ikke lade sig gøre så længe han opfører sig sådan.

Er der mon nogen, der har oplevet det samme og fået ændret på det?

15 comments
  1. Bare jeg kunne hjælpe dig. Naja falder altid søvn, så der er der ikke de store problemer..Håber han vænner sig til at køre bil, så I kan komme afsted til Norge…

    1. Han har aldrig rigtig brudt sig om det. Af og til tar han sig en lur, men det er som oftest med gråd enten før eller efter. Æv.

      Ellers må Norge nok desværre vente til han er større :-/

  2. Har I overvejet at planlægge efter hvornår han skal sove – og så køre der? (Altså hvis I skal køre langt;o)).

    Som Rejen har vi heller ikke rigtigt oplevet problemer, så rådene er få, da arvingerne altid er faldet i søvn næsten inden bilen blev startet. Håber det snart løser sig 🙂

    1. Nu sover han ikke mere end 40 minutter om dagen, eller maks 3 timer ad gangen om natten, så det dutter desværre ikke.

      Når vi kører forsøger vi at lægge det i forbindelse med en lur, men ofte er han så opkørt at han så springer den lur over :-/

      Vi må vist bare være lidt tålmodige 🙂

  3. Går seg til m tilvenning i bil, Gabriel ble bedre m litt øvelse … Pst anbefales m bakovervendt til 4 år ift sikkerhet, vi har d enda

    1. Han blir kvalm, desværre. Spyr … Så bakovervendt virker ikke så bra mere, men han kommer ikke på fremsetet.

      Håper det ordner seg, men orker nesten ikke legge ut på norgestur, så lenge det står på sådan…

      Klem til dere to <3

  4. Ludvig brød sig heller ikke om det i begyndelsen.
    Han falder dog i søvn nu, så har ikke rigtig nogen gode råd, andet end træning. Mon han bliver køresyg på bagsædet?

    Vi har nogle bekendte hvor det hjalp at have barnet fremadrettet på forsædet så han kunne se ud af forruden.. jeg ved godt det ikke er at foretrække som sikkerhedsmæssigt.

    Må man spørge hvilken stol i overvejer?
    Ludvig er 6 mdr nu – og knap 9 kg, så der går lige et par mdr før han må sidde fremadrettet da de jo anbefaler 8 mdr, men med den nye lov der kommer fra januar med at de skal sidde bagudvendt til de er minimum 15 mdr, ja så ved jeg ikke hvad vi skal investere i. I Sverige (og vidst også Norge?) skal de jo sidde bagudvendt til de er 4 år gamle…

    1. Hmm. Jeg har så ikke lige hørt om den lov.. Men jeg venter på at Römer Trifix, kommer på markedet. Den absolut sikreste i vægtklassen. Ser rigtig god ud, synes jeg.

      Nå men fedt med den lov… Isaac ser ud til at blive køresyg af at sidde omvendt.. Men han er heldigvis fyldt 15 mnd til januar.

      1. Det er noget fælles EU lovgivning som skal underskrives her i løbet af året så vidt jeg har set. Må lige kigge den der rømer trifix. Vi skal snart investere i ny også jo.

  5. Vores ældste skreg det første år og d var en pinsel, sved og angstfremkaldende at køre med ham, men så fra den ene dag til den anden vendte han sig t d..bøger og film hjalp noget, og mad, vi havde hele sædet og bunden af bilen fuld af krummer..Nr. 2 var piece of cake, mens den yngste skreg de første 10 måneder, men holdt op og faldt i søvn ret hurtigt når vi skruede højt op for musikken(ikke super pædagogisk, men virksomt!). Håber I finder en god løsning:)

  6. Ahh…vores datter var (er) lidt på samme måde. Hun brokkede sig også over at køre bil – indtil vi tog beslutningen om at flytte hende op foran (da hun var lige knap 1½ år). Jeg var måske ikke så vild med at hun skal sidde foran, men jeg må æde min hat. Det har hjulpet. Tror at hun brokkede sig fordi at hun var ved at blive køresyg (ørlede også når vi havde kørt i 1½ time – sådan Odense-Kbh – så kastede hun op ved Køge…tak…)…Har I oplevet at han er blevet kæresyg? (omvendt vores søn – aldrig et ord – hverken foran eller bagved…just drive!).

    1. Han har kastet op, så jeg har også tænkt på om det mon var det. Derfor havde jeg sådan håbet at det gik over med den nye stol. Vi må være tålmodige og blive ved med at “øve” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om