Skønt grønt urtesalt – eller duften af fodbad

krydderurterne

Alle mine krydderurter, blomstrer og bugner af blade og smag. Jeg kan slet ikke følge med, og selv om der kommer citronverbena i vandet, fine blomster i salaten og masser af urter i gryderetterne, kan jeg ikke nå at bruge det hele inden det blir’ vinter.

kryddersalt

Derfor blendede jeg forleden (efter en Googlen og fund af Plummelumsk opskrift) 2 dl salt (lige dele himalaya og havsalt), med to håndfulde citrontimian,  to håndfulde almindelig timian, to håndfulde citronverbena og skal af en hel økologisk citron. Da saltet var grønt som pesto, men stadig med synlige gule pletter af “skal”, stoppede jeg og hældte det hele ned i et ildfast fad. Så ind i ovnen ved 50 grader, et par timer.  Altså jeg fordoblede mængden af krydderurter, men det gjorde ikke slutresultatet dårligere.

klar-til-torring
Kjærsten syntes at hele hytten lugtede af fodbadesalt, mens jeg tørrede saltet…

Så nu har jeg velsmagende salt til fx. en ovnstegt kylling, en steg eller noget fisk. Min plan er også at lave salt af rosenblade/koriander og hvidløg. Måske også noget estragonsalt eller en rosmarin/salvie-salt.

Det er nemt, og en god måde at få krydderurterne til at vare hele året.

 

2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere