Med røven i vandskorpen

IMG_6112Det er ikke verdens gladeste københavnernordmand, der sidder og blogger i dag.

6 måneder med fysisk butik/iværksætteri, er gået og selv om det på mange områder er gået frem, halter det bagud med stigning i salget.

Jeg knokler (og elsker det) i den fysiske butik, og på gode dage er det rigtig sjovt. På stille dage, som fx. ugen op til lønningsdag, er det dræbende og det er der jeg sidder og laver papirarbejde og webshop arbejde.

Det er gået frem i butikken, på Facebook og de andre sociale medier. Jeg har fået rigtig mange faste kunder der kommer ind, og de andre butikker på gaden, har taget godt i mod mig. Jeg er god til at kommunikere med folk, og jeg er begyndt at få hul igennem til diverse blade/blogs der har valgt at skrive om mig eller ta’ en vare ind til fotografering.

Derfor føles det virkelig som at luften er gået ud af en ballon under opstart, når jeg kan se jeg blir’ nødt til at overveje at opsige lokalerne. Det er dyrt at være her, og selv om jeg knokler, hiver jeg huslejen og min assistents løn hjem, men ikke min egen løn. Sådan kan det ikke blive ved med at fortsætte.
Jeg ved godt at alle siger det vil ta’ 1-2 år at banke en butik med overskud op. Det var nok naivt at tro det kunne gå bedre, siden jeg på forhånd havde webshoppen. Salget på den, er dog nærmest gået i stå, efter den fysiske butik kom til. Jeg er ikke startet med et kæmpe lån i banken, og har heller ikke i sinde at stifte et.

Så lige nu tænker jeg på højtryk. I 11. time, arrangerer jeg en kundeaften, læser en bog om søgeoptimering så webshoppen kan køre bedre og flytter om på alle varer i butikken. Om det redder mig, tvivler jeg på, men man skal ikke gi’ op uden kamp vel?

Det er ikke et “det er synd for mig, køb noget” indlæg, og jeg er for grådlabil til at læse kommentarer med “hvad sagde jeg”-undertoner, så lige nu skal jeg bare ha’ brug for at komme ud med lidt damp og så er jeg nok god igen. Det er vel det en blog også er til for, og jeg har haft denne blog i så mange år, at det føles naturligt også at skrive andre indlæg end glade indlæg.

Den fede dame har ikke sunget endnu – men hun overvejer kraftigt at begynde at sang-undervise igen, hvis det ikke går med butikken 😉

9 comments
  1. Jeg forstår sandelig godt, at du er ked af det. Du elsker det jo! Jeg har desværre heller ingen gode råd, men jeg sender de allerbedste tanker og ønsker i din retning og håber, at du finder en vej, så du kan fortsætte der, hvor hjertet ligger. God vind 🙂

  2. Øv hvor er det ærgeligt, at det går sådan. Jeg kan godt forstå du er ked af, at det ikke “bare” lykkedes.. Jeg håber på masser af medvind så du kan beholde din fine butik! 🙂

  3. Hvor er det ærgerligt for dig, Therese, trist når de idéer man tror på ikke holder, det tager energi og klemmer én.

    Jeg synes, at det er rigtigt godt, at du kigger realistisk på det, også selv om det gør ondt, alt for mange lader det køre for længe og kommer så derfra med endnu flere maste følelser og en endnu større gæld.

    Jeg håber, at du finder en løsning, som er til at finde glæde i…

  4. Jeg er enig med de kloge damer herover, og vil bare sende dig et ordentligt skud varme tanker herfra. Hvis ikke butikken ender med at være din vej, vil en anden vise sig. De bedste hilsner.

  5. Øv øv, er da rigtig rigtig ked at at høre at det ikke går helt så godt. 🙁

    Kan godt forstå at du ikke er i det fedeste humør. Jeg håber du finder en vej til at beholde det hele og med overskud.

  6. Jeg vil nu være djævlens advokat og sige, at jeg synes, at du skal give det et par måneder mere. Økonomien er i vækst igen og pengene sidder en anelse løsere på folk end for bare et par måneder siden. Måske skulle du overveje en partner af en slags? Eller noget facebookadskampagne på din webshop? Undskyld råd. Vil ikke være bedrevidende. Ønsker dig alt det bedste og synes at det er ok, at være lidt nede.

  7. Jeg synes, du skal have stort kram for at kæmpe og gøre forsøget på dårlige odds (tider). Håber inderligt, du kan redde det hele, når du nu er så glad for det, og hvis ikke, at du så finder på noget andet, du bliver superglad for. Trøstekram fra mig!

  8. Jeg kan godt forstå, du ikke har lyst til, at høre på “hvad sagde jeg” kommentarer. Hvis der alligevel er nogen, som prikker til sig på den konto, så hold hovedet højt og vær stolt af, at du overhovedet turde tage springet. Det er der ikke mange, der gør. Jeg håber du holder skinnet på næsen og får vendt butikken til en succes. Hvis ikke, så vær stolt af, at du har forsøgt. Og den gode nyhed er, at dine erfaringer kan du bruge, hvis du får lyst til at prøve igen på et senere tidspunkt. Hang in there – din historie vil altid være mere interessant end dem, der aldrig turde! De bedste hilsner Bettina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Mormorslik

Er på arbejde. Line har taget mormorslik med. Jeg har fået kvalme, jeg kan simpelthen ikke holde mig…
Læs mere