Store bagedag - CopenhagenDaily
2 In mad/ spunken

Store bagedag

grahamsdej

grahamsbroedSpunken og jeg tog forklæder på i går, og gik i sving med at bage. Jeg havde lavet en dej til grahamsbrød og en dej til pølsehorn.
Brødet klarede sig selv, og efter 8 timers hævning i mit store dejfad (skønt ord), blev den hældt i en brødform. Der fik den godt en time, og resultatet var groft og skønt brød til frokosten.

Nå, men jeg lavede pølsehornsdejen efter “Karolines køkken”, og kævlede den ud på et meldrysset bord. Spunken klappede på dejen med fingrene, og sagde “aaaaad”. Vi trykkede “tjup tjup” ud på de trekanter jeg skar ud, og derefter blev en halv wienerpølse rullet ind i dejen.

bagere melpanaesen
Efter at vi havde fyldt en hel bageplade med pølsehorn, tog jeg en hurtig beslutning og rullede resten af dejen ud til en stor firkant. Lidt smør blev blandet med rørsukker og godt med kanel. Jeg splattede smøret ud på dejen, og sagde til Spunken at han skulle bruge sin hånd til at fordele fyldet. Han var hurtig, for før jeg fik set mig om, havde han fyldt hånden med kanelsmør og puttet det i munden. “Mmmmmmmmmm” sagde han, og hvinede af fryd. Vi rullede dejen sammen, og skar snegle. Skålen med resterne af fyldet, konfiskerede han og tog den med ind i stuen….

pilfinger

Både pølsehorn og kanelsnegle, fik ca. 15 minutter ved 200 grader, og så var de efter nedkøling klar til at blive spist. Nu er halvdelen af pølsehornene frosset ned, og kanesneglene dem kan Kjærsten og Spunken få lov til at hygge sig med i dag.

“Og mens smør og sukker skummer,
tar man otte eggeplommer
Som man rører ut i gryta
Med en kilo hvetemjøl.
Og til slutt i gryta slepper 
Man en liten teskje pepper,
og så rører man omkring
og tømmer deigen på ei fjøl.”

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Trine
  lørdag 28. september 2013 at 21:35

  Åhhh det er så skønt når de små begynder at få en alder hvor de også kan være med i køkkenet…
  Her hygger Tøsebarnet og jeg også med at bage…

  Og når jeg laver aftensmad har hun fast plads på køkkenbordet imens… Åhhh hvor er det skønt…
  Og dejlige billeder af jer 🙂

  • Reply
   Therese
   onsdag 2. oktober 2013 at 15:55

   Det er så dejligt når han har lyst til at være med. Nu har vi også sat hans legekøkken ud i køkkenet, så han selv kan være med. Så smart. Så steger han porrer af filt, mens jeg steger de rigtige 😉

  Leave a Reply