Kagebagning og tegnefilm - CopenhagenDaily
0 In familien/ mad/ spunken

Kagebagning og tegnefilm

Da jeg hentede Spunken i går, smuttede vi først en tur i Fakta. Der skulle købes mel, æg og kernemælk, for jeg havde set mig lun på en krydret æblekage. Spunken førte sig frem som en konge, da han sad i indkøbsvognen. Der blev peget og kommanderet, men vi gik ikke derfra med noget vi ikke skulle ha 😉

Jeg fandt “Karolines Køkken” frem, og begyndte at veje ingredienserne af. Spunken fik lov til at blande smør, sukker og æg i en skål. Det var MEGET sjovt at få lov til at knække æg, og han klarede det overraskende godt. Ikke en eneste æggeskal i skålen.
Så kiggede vi på røremaskinen, der klarede det kedelige arbejde at røre alt sammen til en luftig masse. Derefter skulle der mel, bagepulver og masser af krydderier i. Det duftede så kraftigt at vi nøs. Dejen blev smagt – og godkendt med et “Mmmmmmmmm”.

togkage

En form – formet som et tog – blev smurt, og tre æbler fra haven blev skåret i både. Dejen ned i formen, æbler over og så ind i ovnen på 160 grader i en time.

Mens vi ventede, blev der set tegnefilm, og jeg gik frem og tilbage til køkkenet, for jeg havde sat en gryde over med græskarsuppe. Udover et græskar, havde jeg smækket en hel peberfrugt, to løg, en stang selleri og noget hvidløg i gryden. Vand ved, og så kogte det til det var mørt. Det fik en tur med stavblenderen, og blev smagt til. Nemt og skøn efterårsmad.

togkage-pyntet

Spunken hjalp med at dekorere kagen, da den var færdig. Vi ville holde det hemmeligt for “Kjærsten” at kagen var formet som et tog, men det var lidt svært for Spunken der stod og sagde “tuuuuuut, tuuuuut, taaaaaaage, tåååååååååååw, tuuuuut” mens vi dekorerede… 😉

puttehygge

Kagen smagte så skønt, og resten af tiden inden Spunken skulle i seng, blev brugt på at putte i sofaen og se tv. Totalt dejlig fredag 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply