Den første skemad

foreste_skemad

I mandags, fik Gajolen sin første skemad. Han har længe været enormt nysgerrig når vi andre spiser, og trækker koppen ind til sig når han bli’r tilbudt vand. Jeg har dog villet vente til barnedåben var ovre, inden jeg startede et nyt projekt.

Mandag blev der kogt gulerodsmos til den store guldmedalje, og det meste blev frosset ned i portioner. Jeg har stadig de samme bøtter som jeg brugte til Spunken, og jeg tænker at jeg nok er nødt til at købe lidt flere af dem. Nu har vi jo MEGET fryserplads 😉

Det første møde var lidt henad Spunken reaktion, men her på 3. dagen går det lidt bedre. I dag blandede jeg også hirsegrød i mosen, og en lille klat smør. Jeg laver grøden på vand, da han stadig fuldammes og også fordi jeg har læst at det fordøjes bedre end hvis det er lavet på modermælkserstatning. Jeg gjorde det samme med Spunken, og det fungerede fint.

Han sad i dag selv med skeen i hånden, og gumlede. Først “sad” han i sin nye højstol (mens jeg holdt ham) og efter et par minutter kom han over på mit skød.
Ikke helt tilfreds med maden, men der kom dog mere ned i dag end i går. Et par slurke vand gled også ned, og bagefter var han træt og klar til en lur. Det må være noget af en oplevelse at gå fra fem måneder med modermælk, til fastere føde med andre smage.

Tænk at han er blevet så stor at han får rigtig mad! Pyha, tiden går hurtigt med barn nummer 2.

Der er i øvrigt kommet nye retningslinjer om mad til de mindste fra Sunhedsstyrelsen. Det nye er bla. at man ikke længere skal give jerntilskud, ingen komælk det første år og at de små gerne må introduceres for gluten tidligere.
Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere her.

6 comments
    1. Det er så sjovt at se hans ansigter. I dag var det risgrød han fik, og ansigterne var mange 😀
      Jeg nyder hver en dag, for ja, pludselig er det skoledreng og børnehavedreng jeg har. Gisp ! <3

  1. Dejlig hyggelig stund. Og de øjne er fyldt med spilopper 🙂

    Hvor tiden dog flyver afsted – yngste er også begyndt, det udvikler sig til gode hyggestunder, hvor det kommer i maven fremfor hagesmækken.

    Det går alt for hurtigt, Jeg har ikke været sammen med Otto og yngste siden i lørdags, heldigvis for jeg en del snapchat, og i morgen lørdag står den på babysvømning.

    1. Jeg frygter næsten når han bli’r mere mobil 😀 Han har nemlig SÅ meget ballade i øjnene, så jeg frygter for mit nips og min bogreol, når den tid kommer. Hi hi 🙂
      Skønt at du går til babysvømning sammen med Otto og din datter. Det er dejligt med sådan en hyggestund sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om