På fisketur ved Namsen - CopenhagenDaily
4 In familien/ featured/ norge

På fisketur ved Namsen

 

 
Spunken har fået en flot, grøn fiskestang af sin søde mormor. Den skal naturligvis bruges heroppe, så da jeg så min Onkel køre på fisketur fredag aften, var jeg hurtig til at lave en aftale med ham om at han skulle med på en lille fisktur med Spunken dagen efter. 

Vi gik ned til Namsen, i dejligt solskinsvejr. Der var Kjærsten, Spunken, Siv, min faster og onkel og jeg. Spunken sad som en konge bag på min fasters cykel – mens vi andre gik ned af bakkerne og ned mod den store flod Namsen.    

 Onkel gjorde fiskestangen klar, og satte tre regnorme godt fast – Spunken kiggede med stooore øjne på de sprællende orme. “De skal ud at svømme, og fiskene siger haps”, sagde han. 

Vi smed de store trøjer, for pludselig blev det varmt. Udsigten over Namsen, var simpelthen så skøn. Sidst jeg var der, var der frost og isblomster, så det var noget ret andet at se den på en sommerdag. 

  
 Spunken blev liiiidt utålmodig, og ville egentlig hellere kigge nede ved vandet, og samle grene. Derfor holdt Kjærsten hans fiskestang i et øjeblik, og mærkede så et nap. Onkel tog nettet, og så blev der hevet en stoooor “rødspætte” ind. Spunken var pavestolt, for det var jo naturligvis ham der havde fanget den 🙂 

Efter at ha’ kigget på fisken, gik Spunken og jeg ned ved vandkanten og satte fisken ud. Han ville helst lege med den, men efter at ha’ forklaret ham at fisk ikke har det så godt på land, så gik han med til at vi slap den ud. 

 
Jeg fik også fanget en fin lille fladfisk, så den sidste halve time gik kampen ind mellem Kjærsten og jeg. Vi fangede dog ikke mere, men vi har vist fået lidt blod på tanden til at komme lidt mere ud at fiske. 

I morgen skal vi besøge oldemor, så mon ikke fiskestangen skal med. Måske vi kunne fange en lille makrel eller en sild 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  karmel80
  mandag 27. juli 2015 at 13:28

  Hvor er han sød. Nej fisk har det ikke så godt på land med mindre de skal spises 😉

  • Reply
   Therese
   onsdag 29. juli 2015 at 09:30

   Han mente selv den var lige lille nok til spisning, men en fin størrelse til kælefisk 😉 hi hi

 • Reply
  Abildjyden
  mandag 27. juli 2015 at 13:51

  En meget lærerig og udfordrende ferie i der er på 😉 – Når i lander i dk må der købes 4 stænger, for Gajolen skal da også fiske ikk ? 😉

  Fantastiske billeder, hvor er der smukt. Har ellers altid sagt jeg ikke skal til Norge (hader myg), så Sverige står på samme liste, men med så smukke steder, hm…. Tak for kigget.

  • Reply
   Therese
   onsdag 29. juli 2015 at 09:32

   Vi har endnu ikke fået myggestik. Det kommer an på hvornår man er ude. Er der let vind, er der ingen myg/knott. Er der helt vindstille og fugtigt, er der masser af myg/knott og så blir man spist. Der er nordmænd aldrig udenfor.

   Jeg har holdt armene frie for stik ved at bruge Body Shops hamphåndcreme. Den er altså genial 🙂

  Leave a Reply