Krabbejagt, fiskeri og et par ture på "das" - CopenhagenDaily
3 In familien/ featured/ norge

Krabbejagt, fiskeri og et par ture på “das”

 
I dag kørte vi ud til min mormor – Spunkens oldemor. Hun havde budt os på fiskegratin og hygge. Jeg købte en lagkage med, for der er ret mange der har haft fødselsdag her i sommeren, så det kunne vi jo godt fejre. 

Nu skriver jeg sjældent noget om hvad de ting jeg køber koster, for det er ret ucharmerende at være sådan en type der skal nævne alle priser…MEN…her i Norge bli’r jeg gang på gang mindet om at mad er voldsomt dyrt så jeg er nødt til at skrive følgende: En lille lagkage kostede 230 kr….. Den lidt større, med friske jordbær og flødeskum, kostede 390 kr. Det er vildt, synes jeg. Jeg endte med den lille, i øvrigt 😉 

Efter kagespisning og kaffedrikning, tog vi gummistøvler på og gik ned til stranden. Det skal lige siges at solen har skinnet i dag, og det har simpelthen været så smukt. Jeg kunne nøjes med korte ærmer, og også få lidt sol på næsen.

 
Det stod sløvt til med regnorme hjemme i mormors have, så det var fem anorektiske orme der blev sat på fiskestangens krog. Spunken holdt den i lidt tid, men begyndte at blive mere interesseret i at rende rundt og kigge på sten. Så fik jeg øvet mit “kast”, og vi måtte også konstatere at det ikke var lige i dag vi ville fange noget – der skal vi bruge en båd så vi kan komme nogle flere meter ud fra land. Så vil vi nok til gengæld kunne fange rigeligt med sild, makrel og torsk. 

Min mor tog Spunken med om på den anden side af bådhuset, hvor de var så heldige at finde en lille krabbe. Spunken gjorde store øjne, men turde ikke helt at røre ved den lille krabat. 

For at slutte dagen af, spiste vi skøn fiskegratin. Her laver man den med store stykker torskefisk, makaroni, hvid sovs, muskat og rasp på toppen. Virkelig godt og en meget børnevenlig måde at få spist fisk på.   

Spunken har været på “das” et par gange. Jeg troede faktisk han ville blive lidt hys over det, men han synes tværtimod det er sjovt og lidt fjollet at oldemor har toilet udenfor – og uden at man skal trække uuuuud. Søde dreng. 

Nu er vi hjemme i vores lånehus igen. Den ene af to drenge er puttet, og snart skal den anden også. Så skal jeg ha mig et godt glas vin. Kjærsten har lovet at ta’ babyen i morgen tidlig, så jeg vil nyde en ekstra time på øjet 🙂  

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  karmel80
  tirsdag 28. juli 2015 at 22:52

  Sikke nogle smukke billeder særligt det med Spunken med fiskestang og det sidste med græsstråene. De skulle næsten printes ud i stort format.

  • Reply
   Therese
   onsdag 29. juli 2015 at 09:35

   Jeg tror også jeg må sende nogle billeder afsted til Pixum 🙂

   Der er så smukt ude ved oldemor. Et helt særligt sted, fuld af smuk natur og helt fredfyldt.

 • Reply
  Abildjyden
  onsdag 29. juli 2015 at 11:17

  Vidunderlige billeder fra en dag der lyder til at have været fantastisk.
  Jeg har hørt fortællinger om priserne på fødevarer i Norge, Ikke for at vi skal abe efter, men kostede en lagkage det herhjemme, tror jeg efterspørgslen faldt. Det ville være godt for helbredet, men nok ikke for nationaløkonomien.
  Dejligt med en time ekstra søvn. Når teenage årene kommer til jer, så bliver mulighederne for en ekstra lur muligt 😉

 • Leave a Reply