Fra dino til haletudse

Første dag i ny børnehave ??

Snart er Spunkens første uge som “Haletudse” i den nye børnehave, gået. Det er gået over al forventning. Faktisk havde jeg regnet med gradvis længere dage i de første to uger, men allerede i går var han der til klokken 15. Ikke fordi det som sådan er et mål at han skal være der i lang tid, men at han allerede føler sig så tryg synes jeg er helt fantastisk.

I dag var han blevet en smule ked efter de havde været til fødselsdag, men på 4. dagen i ny børnehave, med nye voksne og 20 nye børn på stuen, forstår jeg ham godt. Det var dog ikke værre end at da de voksne foreslog at ringe til mig så han kunne blive hentet, så valgte han i stedet selv at lege med de andre. “Nu er jeg ikke ked af det mere”, havde han sagt.
Der er masser af ros til os forældre fra de nye voksne, og masser af ros fra os til Spunken. Vi kunne ikke ønske os en bedre start, eller en bedre børnehave når det nu skulle være.

Min frygt om at det ville være voldsomt at starte et sted med så mange flere børn end i den gamle børnehave, er også blevet gjort til skamme. De voksne på stuen kan et eller andet, for når man kommer sidde alle unger på gulvet, helt stille, og hører historier. Et barn får hver morgen lov til at vælge hvilken historie der skal læses mens de spiser, og den bog bli’r så læst til frokost og til frugt om eftermiddagen. I dag havde nabodrengen valgt en historie med “Peter Pedal”, og når jeg ser på deres reoler på stuen, læser de mange forskellige bøger. Det er skønt.

De leger en masse med lego, leger på legepladsen og Spunken kan allerede kravle op af den store klatrevæg næsten helt op til loftet, og hoppe ned på den store madras. 4 dage er der gået, og han er blevet udfordret og udviklet motorisk. Jeg tror vi vil komme til at mærke at han vokser en tand mere nu det næste stykke tid, ligesom han blev meget ældre meget hurtigt efter at starte i den gamle børnehave.

Jeg er stolt af min store, seje 4 årige dreng.

2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om