Noget for noget - eller lidt om firkantede iPad øjne - CopenhagenDaily
4 In familien/ mig

Noget for noget – eller lidt om firkantede iPad øjne

iPaden har været flittigt brugt i sommerferien. Den er i brug om morgenen, om eftermiddagen, om aftenen….når drengene ikke ved hvad de skal lege med, hvis en af dem bli’r sure, når jeg laver mad og har ungerne alene, når Spunken venter alene nede i stuen mens Gajolen bli’r puttet osv osv.

Det blev for meget, så i går talte jeg med Spunken om det.

Jeg fremlagde en plan om at iPads måtte bruges en time om dagen, og han selv måtte vælge om det skulle være om morgenen eller eftermiddag/aften. Skulle han sidde alene i stuen og vente, måtte han få lidt ekstra tid med den.

Efter at ha’ gumlet på mit forslag, kom han frem til at han ville se iPad om eftermiddagen. Efter børnehave. Men på én betingelse – “dig og far må heller ikke ha’ telefoner om morgenen”. Fint, sådan blev det.

I går morges var så første morgen med nye planer. Der blev surmulet en smule over det, men da jeg foreslog han kunne lære at spille Ludo, var han glad.
Gajolen sad imens med noget modellervoks, og det så ud som om han hyggede sig.

Min telefon lå i tasken, og jeg tog den ikke op før ungerne var afleveret. Faktisk var det ret befriende, og noget jeg også vil fortsætte med fremover.

I dag gik det endnu bedre. Gajolen pegede på iPaden der lå på reolen, men accepterede (næsten) et nej og sad fem minutter senere med et tog i den ene hånd og modellervoks i den anden. Spunken havde det ok med det, og sad og hyggesnakkede i stedet.

Har I regler om brug af elektronik derhjemme?

claus-dalby-rose
Et billede af en iPad, er ikke så spændende. Så hellere lidt haveblær med rosen “Claus Dalby”.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Abildjyden
    lørdag 30. juli 2016 at 08:30

    Jeg har jo ikke regler da det er lidt sent at opdrage på mine børn. Yngste er 28, sønnen fylder 31 i dag, og bonuspigerne er henholdsvis 34 og 37 år. 🙂
    Jeg ved yngste ikke har fundet frem til husregler omkring IPad/mobil etc. endnu. Dog er der en regel om tv er slukket når det er spisetider, og der spises ved spisebordet. Når hun er alene med Otto på 20 mdr. og lillepigen(skal døbes i morgen) på 3 mdr. i dag, og hun skal amme, putte eller noget andet med lillepigen, så er der enten Postmand Per eller Traktor Tom igang på TV. Det kan få Otto til at finde ro. Samtidig er det jo også godt, når han kommer hjem fra en lang dag i dagplejen, han tager med faderen om morgenen og kommer hjem sammen med faderen. Når lillepigen bliver 4 mdr. bliver det hende og yngste der aflevere, og faderen der henter, frem til yngste får job, så kommer der en ny ordning.

  • Reply
    Celena
    torsdag 4. august 2016 at 14:37

    Most of the time, we limit the use of electronics. I just find that the boys are forgetting how to entertain themselves 🙁 It is too easy for them to go online. I try to get them to read an hour, for every hour of time on their device… AND they need to go outside 🙂

  • Reply
    Mette
    lørdag 6. august 2016 at 13:04

    Jeg har lavet regler for mig selv og fjernet facebook og messenger fra min mobil. Det betyder, at jeg nu har den i lommen i stedet for i hånden… det er ret befriende. Og er jeg gået glip af noget. Ikke en snus 🙂

    • Reply
      Therese
      lørdag 6. august 2016 at 20:19

      Smart. Jeg ved min søster også har fjernet Facebook fra sin mobil, og er virkelig glad for det. Mit største problem er Instagram…. tror jeg. Og nyhedsbrowsing.

    Leave a Reply