2 In spunken

Gode venner – legeaftaler

gode-vennerSpunken er blevet glad for at ha legeaftaler med de andre børn i børnehaven. Mest drengene, selv om han også har leget med en af pigerne et par gange. “Men moar, jeg bli’r bare så TRÆT af hende når vi skal lege mor og far”…. sagde han sidst jeg foreslog at de skulle lege sammen, så nu holder vi en lille pause og så tænker jeg at vi prøver igen.

For tiden er det V som er i høj kurs. De to leger en masse sammen, og i sidste uge var Spunken hjemme hos V. På onsdag skal V herhjem og også spise aftensmad. Det kan de gå og glæde sig til og snakke om lige til det bli’r onsdag.

“TAK fordi jeg må få en legeaftale, moar” – sagde han sidste gang jeg fortalte ham at han skulle hjem til V.

Faktisk har jeg tænkt en del over det her med skole. Spunken skal starte til næste år, på “Brønshøj Skole”. Han er også skrevet op til lilleskolen rundt om hjørnet, men jeg tror ikke han skal gå der.
Børnehaven ligger dog i skoledistrikt “Kirkebjerg Skole” så dette efterår når de går i gang med skolegrupper og skal besøge SFO, er det der de går hen. Drengene som Spunken leger med, skal også gå der. Så vidt jeg ved er den lige så booket som Brønshøj, så det er nok ikke en mulighed at Spunken får en plads på Kirkebjerg. Det ville ellers være smart – så jeg undersøger alligevel sagen.

Nu ved jeg godt at man hurtigt får nye venner når man flytter, men når jeg se Spunken lege med drengene på stuen, så bli’r jeg en lille smule trist over at det er slut lige om lidt med de venskaber.

Men for at komme tilbage til legeaftaler, så har det været rigtig dejligt at komme i gang med dem.Vi startede med dem da han var omkring 3,5 i den gamle børnehave, men der var det på en meget styret måde og i kort tid af gangen. Nu er de simpelthen så selvstændige, og forsvinder op på værelset hvor de hygger sig i timer. Af og til kommer de ned og tisser, tjekker ind, får lidt at drikke eller nogle snacks og så er de afsted igen. Det er så hyggeligt.

Da Gemalen og jeg var til fest i starten af måneden, overnattede Spunken inde hos naboen. Ham og nabodrengen leger rigtig godt sammen, og Spunken havde glædet sig til at sove hos L. Det gik så fint, og siden har Spunken været SÅ stolt over at han har sovet derhenne – og vil i øvrigt gerne gøre det igen snart, eller også skal L herhjem og sove.

IMG_4540

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Abildjyden
  søndag 4. september 2016 at 09:30

  Hvor bliver de dejlige guldklumper store, det går så stærkt.
  Forstår godt jeres vildrede omkring skolegang, hvor skal det være etc. I dag vil jeg vælge den skole der matcher mine tanker for, hvad mine børn vil være bedst tjent med. Jeg vil helt sikkert tjekke skolernes kerneværdier, samt tjekke deres “trust pilot”. Børnene bliver små voksne inden de forlader stedet igen, 10 år af deres liv. God arbejdslyst med at finde den rette skole til Spunken.

  • Reply
   Therese
   søndag 11. september 2016 at 21:58

   Jeg tror vi er sikre. Nu skal vi blot krydse fingre for at vi må få plads der, selv om vi ikke hører til distriktet. Pyha, det er nervepirrende!

  Leave a Reply