En knækket tand er desværre ikke noget man kan overse for længe
3 In hverdagslivet/ mig

Det var ikke med min gode vilje

I forrige uge skete der noget med min ene kindtand. Der var pludselig en skarp kant der ikke havde været der før. Mine tænder er ellers ret stærke, og jeg har kun to fyldninger i dem. Men det var så den ene fyldning der var synderen. 10 år holdt den, og begyndte nu at rasle ud. Pis.

I dag gik jeg så op til tandlægen. Det var ikke med min gode vilje. Enda en tid allerede kl. 8.20.
En ny tandlæge, for ham jeg brugte sidste år op til bryllupet var en sur type der bitchede over min tungepiercing (jo, sådan en har jeg haft i 18 år) og lod til at elske at skrabe helt ind i tandkødet.

Tandlægen var sød, og kunne godt se at fyldningen var faldet halvt ud. Hun borede resten ud, og konstaterede et hul indenunder. Borede videre – og spurgte et par ekstra gange om jeg ikke ville bedøves. Næ tak, den dér nål i gummerne lyder ikke tiltaltende, så den springer jeg over hvis de spørger.

En halv times tid tog det. Ny fyldning på, tandrens, polering og ellers et “vi ses om et år, og husk at bruge tandtråd”.

2 af de største lapper måtte jeg bøde. Av, det var ikke lige den udgift jeg manglede, men så er det overstået.

Forkælelse

Jeg trøsteshoppede en buket solsikker i Brugsen. Regnvejr og tandlægebesøg, torsdag morgen. Så må man vist godt få lidt forkælelse. Det gode ved at gå i Brugsen tidligt om morgenen, er at der er mange nedsatte varer. Frugt spiser vi meget af herhjemme, så både melon og anans til spotpris er værdsat.

Nu er det holdt op med at regne. Snart skal der æltes en dej sammen til aftenens varme hveder.

Spunken skal på ferie hos mårmoar en dag eller to. Han ved det ikke endnu, så når han bli’r hentet i eftermiddag tænker jeg at han jubler.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Karin
  fredag 12. maj 2017 at 10:28

  Det at gå til tandlæge er ikke det værste for mig, det er forlade tandlægen efter at have betalt en formue.
  Jeg har trukket den, da jeg skal betale røntgenbillede af tænderne, de har kun meget gamle røntgenbilleder.

  Noget min yngstedatter ofte hører når hun prøver at trække sig ved bedøvelse, blodprøve etc. Hun har både tunge og navle piercing, samt en del tatoveringer, der undre de søde læger, tandlæger, sygeplejersker og laboranter sig over 😉

  Jeg nyder at gøre disse kup om onsdagen, hvis altså der lige er noget jeg mangler, eller det kan gå i fryseren. Altså det til næsten meget små penge i forhold til førpris.

 • Reply
  Maude
  tirsdag 16. maj 2017 at 12:59

  Man bliver så afgjort nødt til at forkæle sig selv ovenpå sådan en omgang! Jeg var gået shop-amok i ren selvynk, ingen tvivl om det!

 • Reply
  Catarina
  lørdag 20. maj 2017 at 19:50

  Ja, nogle fyldninger holder ikke længe. Jeg “renoverede” min mund for nogle år siden og det holder heldigvis stadig. Godt du fik det lavet og igen kan gå et år inden næste besøg, som sikker kun kommer til at koste havd et almindeligt eftersyn koster. 😀

 • Leave a Reply