Sådan overlever du at være ledig – uge 1

1 delinger
1
0
0

Der er gået en uge siden jeg meldte mig ledig.

På denne uge har jeg brugt små 30 nem-id koder, booket et møde, chattet med a-kassen omkring min sag der endnu ikke er færdigbehandlet og været frustreret over de mange “404-siden findes ikke” der er poppet op når jeg har fulgt de offentlige siders links.

Jeg har søgt to stillinger, som begge er fuldtid og indenfor sociale medier/kommunikation. Stillinger som i jobbeskrivelserne egentlig er til 3-4 personer, kogt ned til én stilling, så man skal sælge sig selv fra mange vinkler for at komme i betragtning. Det er især de offentlige instanser som mener at en person der varetager de sociale medier, samtidig kan lave 100 andre ting og stadig holde sig på 37 timer om ugen. Samtidig må man naturligvis gerne ha’ en lang uddannelse indenfor faget og måske 5 års erfaring.

Sådan overlever du at være ledig

Men jeg har min “ja-hat” på. Sgu. Jeg ta’r situationen med humor, og gør mit absolut bedste. Jeg nusser om mine ansøgninger og  venter i spænding på første indkaldelse hos “Jobcenteret”. Dér vil jeg finde ud af om jeg kan få lov til at efteruddanne/omskole mig, eller om jeg skal gå i gang med at spare sammen med det samme.

I morgen skal jeg til intromøde på a-kassen. Der kan jeg måske hapse en sagsbehandler og høre hvor langt de er med at behandle min sag. Måske jeg enda kan få svar på om jeg overhovedet ér dagpengeberettiget. Kryds fingre.

Denne uges ledighedstips:

 1. Hav ALTID en stor kop kaffe ved din side
 2. Træk vejret en ekstra gang og prøv at genindlæse siden hvis skidtet ikke virker
 3. Sørg for at ha’ minimum 20 nem-id koder på dit nem-id-kort. Ellers så bestil straks et nyt kort.
 4. Brug ikke tiden på at se diverse “sådan gør du som ledig” videoer. Dagpengereformen er højst sandsynligt blevet ændret 2-3 gange siden videoen blev til.
 5. Sørg for at give dig selv en belønning når du er færdig. Jeg glæder mig til at læse en novelle, fra Anne Bredahls skønne novellesamling. Det vil jeg gøre lige nu!

 

God fornøjelse

Mere ledighedsblogging i næste uge

1 delinger
10 comments
 1. Rigtig god fornøjelse eller hvad jeg nu skal kalde det. 😉 Jeg har været der og heldigvis ikke i lang tid for heldigvis var det rygtes at jeg var ledig og blev hentet til mit nuværende job.

  1. Altså hvis alting nu gik gnindingsfrit, ville det være helt ok at være i systemet. Men de har selv så mange problemer med it-systemer der ikke taler sammen og alt muligt andet, så hvert lille punkt ender med at ta’ en halv time eller mere. Dét trætter i længden.

 2. Held og lykke…
  punktet med ændre dagpenge reformer læste jeg til 20-30 gang… ups
  håber du finder noget godt..
  tror dog nemid kortet skal bestilles før der kun er 20 koder tilbage…. bruget næsten 20 på bare at melde flytning hos post nord

 3. Det er det værste med at være ledig, at man ikke bare kan få lov at være ledig. De samtaler og de møder der skal passes ødelægger noget af fornøjelsen. Jeg håber at du snart finder noget, du gerne vil – men indtil da – husk at nyde ledigheden… Pludselig er den også over.

 4. Pøj pøj med det. Det er ikke nemt, især ikke når love, der skal forhindre nogle i at udnytte systemet, ødelægger muligheden for andre for at få job, fordi de ikke kan få bevilget kurser/uddannelse, som kunne give dem de fornødne kompetencer.

  1. Jeg er spændt på at se hvordan det hele ender. Lige nu er jeg ikke imponeret over systemet, må jeg indrømme. Jeg har meldt mig syg i dag pga. mavevirus. Ville så ombooke et møde til mandag, og efter to telefonsamtaler og 5 nem-id koder, er det endnu ikke lykkedes mig.

 5. Jeg krydser hvad krydses kan, for du finder vejen gennem den jungle af love og paragraffer, der ændres konstant, masser af symbol politik.
  Jeg har selv været i systemet, sidst i 2012/2013. Det var dog en anden grund. Yngste var i systemet, da hun blev færdiguddannet pædagog og frem til barsel ca. 8 uger, og her skulle hun sende 2 ansøgninger mindst om ugen, logge ind, deltage i det ene og det andet møde, til flere af møderne deltog flere fra studietiden, flere havde job, men skulle først begynde, dagen efter, var lige begyndt (men havde jo fået udbetalt dagpenge, så der var mødepligt for at få det udbetalt).
  Det var lidt sure opstød fra en der kender “møllen”
  Sender dig masser af god vind.

 6. Jeg håber, du kan beholde ja-hatten på, for den er vist nødvendig. Derudover krydser jeg fingre for uddannelse – og husk også at sætte tid af til afslapning, så du ikke gror fast i ansøgningerne. – Men med to friske drenge har du jo allerede andet at lave end at “nørde ansøgninger” 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Måske du også vil synes om