Vi er en skærmglad fammilie herhjemme - uden særlig mange faster regler
1 In hverdagslivet

Om skærmtid, spillemaskiner og den slags

Klokken er ikke nået 12 endnu, men vi har allerede haft én konflikt der omhandler spillemaskiner. Det er ikke usædvanligt herhjemme, hvor jeg nok vil sige vi er lidt loose med regler for skærmtid.

I hverdage må man ikke se på skærme før man kommer hjem fra børnehave/skole. I weekender må man stort set bestemme selv, medmindre undertegnede har andre planer. Men når to drenge kommer op at diskutere over “Minecraft”, så slukker jeg. Surheden fortager sig nogenlunde hurtigt, og nu leger de med Brio-tog og fjernstyrede biler over hele stuegulvet.

Som forældre så børn

Vi er en skærmglad familie herhjemme. Far i huset arbejder med IT, og jeg bruger temmelig meget tid på de sociale medier og på hvad der rører sig. Det smitter unægteligt af på drengene, som fra de var halvandet år gamle, har styret iPads i samme tempo som voksne. Lillebror er god til at spille spil, og kan i en alder af snart 4, slå storeb ror i de fleste bilspil (men sig det ikke til storebror). De løser strategiske opgaver, i de mange gode spil fra Lego.

Det er ikke kun tomt indhold. Når de sidder sammen i sofaen, og bygger sammen, skal de øve sig i at lytte til hinanden. De hjælper hinanden og skal tale pænt til hinanden. Deres tålmodighed bliver også sat på prøve, og de øver sig i at løse konflikter. Går det ikke, træder jeg ind og slukker eller hjælper.

Så hjemme hos os, har vi ikke 30 minutter hver dag, 20 minutter hver anden dag eller den slags regler. Det kan være det kommer, men sådan som det er nu, synes jeg det går rigtig fint.

 

Har I regler for skærmtid hjemme hos jer?

 

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Karin
  mandag 17. september 2018 at 07:18

  Der var jo ikke så mange skærme da mine børn var små. Det ved du jo selv. mine børn er fra 1978(aug) / 1981(okt) / 1985(juli) / 1988(feb).
  Mht. børnebørnene. IPad kom tidligt ind, med film, spil, youTube. Og er de hos mig (mormor) er der ingen begrænsninger, og dog, har jeg andre planer, så er det selvfølgelig det vi gør, bibliotek, legeplads, skoven, Hermans Hule eller lignende.
  Når jeg kommer på besøg, så er stuegulvet også en stor flade, hvor det er svært at finde et sted at sætte foden, det kan være både dukkevogn, brio, Bruder biler, etc.
  Jeg er af den opfattelse, vi som voksne må sætte grænser for skærmtid, så børnene kommer ud, At få sendt et billede fra børnehaven, hvor datteren finder Otto højt oppe i et træ, eller billeder fra onkel, der hopper i vandpytter, så de alle er våde helt op til midt på lårene 🙂
  Godt de har deres fritidsinteresser ved siden af.
  Otto (nov. 2014) er begyndt til gymnastik, og ja, han elsker tumble delen, og Frida (april2016) går til svømning, det sjoveste er at hoppe i det dybe og dykke.

 • Leave a Reply