Et skriv fra sommerhushaven

Vi nærmer os hverdagen med hastige skridt. Tre uger har vi holdt ferie nu. Tre uger der er fløjet afsted med lynets hast.

Jeg sidder i haven i sommerhuset, og kigger på Gajolen der bygger Lego. Det er hans absolut favorit, sammen med Brio togbaner. Lego bliver aldrig kedeligt.

Dejlig formiddagshygge

En uge væk fra mor og far

Spunken har været på spejderlejr. I en hel uge. Det første han sagde da jeg hentede ham, var “jeg har spist rigeligt med rugbrød” og “jeg har slet ikke savnet jer”. Det gør mig glad. Han hviler i sig selv.

De har haft det SÅ godt på den spejderlejr. 80 spejdere i alle aldre. Spunken var en af de yngste, men det gik ham ikke på. De har et godt fælleskab, og hjælper hinanden.
Han har sovet i telt og en enkelt nat i shelter. Gået 15 km, morgenbadet hver eneste dag, snittet og leget. De har banket en kæmpe lejr op, og pillet den ned igen.

Han er glad for spejderlivet, og er nu i en alder af 8 år slet ikke bange for at være væk fra mor og far. Jeg håber det bliver ved, og at han får lyst til at opleve verden med rejser og oplevelser. Store, dejlige dreng.

Pause på deres 15 km vandretur

Tilløb til hverdagen

På mandag starter skole, børnehave og job igen. Nye tider, og så alligevel ikke.

Spunken starter i 2. klasse. Samme lærer, samme klasselokaler og samme venner. Bortset fra en af de bedste, som skifter skole. Men ellers er alt som det plejer.
Skoleskemaet er endnu ikke lagt på skoleintra, så jeg aner ikke om dagene bliver længere, kortere eller det samme. Jeg håber også at det kommer til at passe med fritidsaktiviteter, som den kommende sæson vil ligge onsdage og torsdage.

Gajolen er “Tusindfryd”. Stuerne i børnehavne fik nye navne, og hans egen stue blev nedlagt tilbage i foråret. Det hele gled som det skulle, så der bliver ikke som sådan noget nyt for ham.
Til efteråret starter de skolegruppen op – gys, han skal i skole til næste år.

Det går godt med ham sprogligt. Vi har været tilknyttet en talepædagog i et år, og fortsætter arbejdet. Det går supergodt fremad, og jeg begynder at tro på at han får en god skolestart, uden at være bagud på “sprogpoints”.

Jeg selv skal tilbage på kontoret. Der skal lægges en strategi, for jeg tjener ikke en rød reje. Forhåbentlig kommer der lidt flere kunder i butikken, nu hvor jeg er tilknyttet Artlab. Samtidig har jeg også en aftale med en musiklærer, om et møde på en musikskole. Jeg håber på at komme til at lave noget for dem. Mange bække små.

Det bliver ikke en kedelig sensommer

Vi får nok at lave, alle mand. Nu vil jeg gerne forsøge at gøre planlægningen så nem som muligt. Sådan noget med at ha’ en fast plan for madpakker, ugemenuer osv, hjælper alt sammen. Det er mit fokus lige nu, og måske også noget jeg kommer til at skrive mere om her på bloggen.

Spunken bader, og Georg Stage ligger for anker
1 comment
  1. Det er så skønt med ferie. Tid til at komme helt ned i gear, så langt ned i gear at adgangskoden til pc´en er glemt, når hverdagen igen skydes i gang
    Dejligt drengene er kendt med hverdagen, og den 8 årige nyder spejderlivet/fritidsinteressen. Hvad mon den 4 årige gerne vil gå til?
    Det er dejligt du har nogle døre der står åben arbejdsmæssigt, så er det lettere at sparke et par nye ind.
    Jeg kan godt forstå du lige skal have lidt hverdagstruktur på madpakker og madplan, det er begge ting der kan dræne, når i kommer trætte hjem, måske skal en ud af døren inden aftensmaden, fritidsinteresser, en anden lige efter aftensmaden.
    Husk du har brug for at forblive helt nede i gear frem til søndag, hvor du langsomt vågner op til den hverdag der banker på, har en ganske almindelig hverdags weekend søndag. Ved ikke om du fordeler de praktiske ting hen over weekenden, er den der klarer det hele søndag, eller foretrækker weekenden er lukket helt ned i gear.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om