Om gamle venner, nye venner og fredag

Vi har lige sagt farvel til Oliver, fra Gajolens børnehave. De har ikke set hinanden i næsten et år – men hold nu fast hvor havde de ikke glemt hinanden de to gamle venner.

Oliver og familien var coronasmittede henover julen, så vi tænkte det måtte være okay at lukke en legekammerat mere ind i boblen.
De to hyggede sig med at snakke, spille og æde sig blå og røde om munden i bær. Halvanden time fløj afsted, og nu skal der altså ikke gå for lang tid før de to drenge skal ses igen.
Det er så skønt at de to stadig har en så god legekemi, trods lang tid fra hinanden.

I det hele taget er han godt med socialt, den lille. Han er vellidt på skolen, hvor han har mange venner at lege med. Det bliver dejligt når legegrupper og mere socialisering starter op igen.

Min egen legeaftale

Senere i aften får jeg besøg af Ditte. Hun er vel et af mine nyeste bekendtskaber, selv om jeg føler jeg har kendt hende længe. Vi taler også sammen som havde vi kendt hinanden altid – og det er det jeg elsker ved nye venskaber sent i livet. Man behøver ikke at have en 20 år lang historie, for at kunne blive tætte og fortrolige venner.

I aften skal vi ævle, nyde et par øl og ellers flade ud mens snakken flyder. Drengene skulle gerne sove ved ottetiden, men de er også lidt nysgerrige, så mon ikke de liiiige skal vise Ditte en ting eller to fra værelset eller fortælle om stort og småt.

Aftensmaden er af den nemme slags

Vi havde en lang spejdertur i går, hvor Spunken var til spejder og lillebror og jeg var på Pokemonjagt. Inden vi var hjemme igen, var klokken blevet halv otte, så det var fornuftigt at tage et par pizzaer med fra den lokale, i stedet for at gå i gang med aftensmad. Der er rester af pizzaen, så lige straks ryger de i ovnen, mens jeg roder en grøn salat sammen som tilbehør. Så har de fået noget mad i maverne før der er fredagsslik og tegnefilm.

Nu har de påskeferie de to bananer. Jeg skal arbejde i næste uge, men ved at hugge en hæl og klippe en tå, tror jeg at jeg får det hele til at gå op i en højere enhed. Fritidshjemmet er nemlig lukket.

Men det skal ikke udfordre mit humør, som egentlig er ganske fornuftigt for tiden. Solen varmer, dagene er længere, nedlukningen lakker mod en ende, børnene trives – påsken kan egentlig bare komme an.

Hvad skal du lave i påsken?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Mød Helge

Da jeg i går gik forbi børnetøjsforretningen “Nasse Nöff”, så jeg ham hænge i vinduet. Jeg tog på…
Læs mere

Hygge i køkkenet

Kjærsten og jeg har fået gæst. En frøken “snart på jordomsejling“, skal ha’ en lille hånd med rejsebloggen.…
Læs mere