Dårlig dag, med ost på

Vågnede af håndværkere der bankede og borrede, havde mindre sammenstød med småstresset Kjærste over morgenkaffen, jeg har glemt at melde mig ledig til tiden så nu bøvl med a-kassen, underboens røgalarm gik af og der var ingen hjemme, jeg måtte ringe til Kjærste, som ringede til underbo, som ringede til sin underbo, som havde nøgle og heldigvis ingen brand, den store radiator varmer ikke, så der er tissekoldt i stuen……

Når man har haft en dårlig dag, og den bare ser ud til at blive værre og værre, er der én måde at fikse den på, for mig.

Madlavning.

Det lyder åndsvagt, men at stå og koge, stege og brase, med en ny opskrift, kan lige få tankerne lidt væk fra dagligdagen.

I dag står den på den ultimative klamme comfort-food, fra “over there”. Mac & Cheese. Jeg har aldrig prøvet at lave det før, ej heller smagt det, og nu hvor den er inde i ovnen, har jeg tre forudsigelser;
1 – Det kommer til at smage helt fantastisk
2 – Jeg kan kun spise én skefuld
3 – Kjærsten kan ikke åbne døren når han kommer hjem, fordi jeg instant har taget 700 kilo på, og fylder hele samtalekøkkenet

Det er ret simpelt at lave retten. I korte træk:
Smør smeltes i en gryde, der kommes lidt mel i, derefter mælk – altså bechamel. Så fyrer man revet ost i, jeg brugte halvt cheddar og halvt mozarella.  Sovsen skal være tyk og cremet. Den smages til med salt, peber, paprika, lidt sennep og jeg puttede også noget cayennepeber i. Det vil en amerikaner muligvis ikke synes op.

Makaroni koges, lidt hårdere end al-dente. Fyldes i en form, og ostesovsen hældes oveni. Der røres rundt. Drys rasp over, og wack den i ovnen ved 170 grader i 40 minutter.

Bvadr og mmm.

14 comments
  1. Hahaha… nej, det lyder altså ikke sååååå lækkert! Men det er altid skøøøøøøøøøønt at prøve nye opskrifter og retter 🙂 Glæder mig til at høre om oplevelser og smagen!

  2. Hm, tjah, jeg tror nu godt, jeg ville kunne lide. Så jeg har stadig ambitioner om at prøve en dag. Men jo der er jo ingen der siger, man ikke kan spise noget grønt til. En salat evt.

    1. Du skal da bestemt også prøve det, Deborah. Hvis jeg skal lave det en anden gang, vil jeg dog lave sovsen mindre fed, da den alligevel bliver absorberet en del af pastaen. Tror ikke det betyder så meget om den bliver opbagt i smør, så jeg ville prøve at smelte osten direkte i mælken evt. Ved ikke om man kan.

      Men som tilbehør, til et stykke fisk og så med en masse salat til, så tror jeg at det ville være ganske lækkert 🙂

    1. Jeg tror på en måde, uden at hylde min kogekunst, at dette var en af de bedre. Den var fast, og ikke fedtet ind i ost. Det var nok mest det at det er en så tung ret, der gjorde at jeg nok ikke vil lave den igen foreløbig. 🙂

  3. Jeg er helt enig i beskrivelsen!

    Jeg prøvede at lave det i august, og det var syndigt og klamt på samme tid! Og for at det ikke skal være løgn, så brokkede gemalen sig bagefter over, at han ikke var hjemme, da jeg afprøvede det, for han ville også have haft noget! 😀

  4. Det lyder som noget, jeg kan li’ 🙂
    Jeg tager lige en kopi og afprøver det, når jeg kommer på landet i morgen. Retten er i hvert fald nem at tilberede for en, som ikke er den store køkkenskriver 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere