0 In

Baba ganoush

Aubergine snask. Jeg laver det ikke nok, og det er en skam, for det smager så guderne synger. Det bruges på samme måde som humus og tzatziki.

Ingredienser:

  • 1 stor aubergine, eller to mindre
  • 1-3 fed hvidløg, pressede
  • Frisk hakket persille
  • Frisk hakket koriander (hvis man kan li’ det)
  • Hakkede sorte oliven (gerne de gode, i olie, og ikke de farvede grønne til 4 kr, som smager af bildæk)
  • Salt + Peber
  • 1 tsk. Garam Masala (indisk mørkt blandingskrydderi, fåes nede hos grønthandleren)
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • Citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie

Tænd ovnen, på 200 grader. Læg auberginen ind på et stykke bagepapir. Lad den være derinde i ca. tre kvarter. Tag den ud – pas på, den er MEGET varm. Tag en grydelap i den ene hånd, og en kniv i den anden. Del auberginen på midten, og lad den køle lidt af.
I en skål, skrabes auberginekødet, og presset hvidløg, oliven, krydderier og hakkede krydderurter røres i, sammen med tahin og olie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pynt med lidt persille og koriander.

Velbekomme

No Comments

Leave a Reply