10 In

Banankage – med masser af bananer

Vi får kasser fra Aarstiderne, og sidst på ugen er der ofte en del meget modne bananer tilbage. Af og til får Kjærsten overtalt mig til at bage en banankage. Den er forholdsvis fedtfattig, og der er ikke meget sukker i – udover alt sukkeret i bananerne.

Hvis man har lyst, kan kagen glaseres med smeltet chokolade. Den kan også sagtens spises uden glasur.

Hvis man er en chokolade elsker, kan man smække en masse hakket chokolade i, eller måske nogle nødder. Mmm. Den er nem og lækker – og holder saftigheden i lang tid.

Banankage

  • 225 g mel
  • 1 tsk salt
  • 1-2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk kanel
  • 100 g sukker
  • 1/2 dl fedtstof, enten smeltet smør eller olie
  • 1 stang vanille eller vanillekorn efter smag
  • 1 æg
  • 4 mosede bananer
  • Chokoladestykker og evt. smeltet chokolade til overtræk.

Bland mel, bagepulver, kanel, salt, sukker og vanille i en skål. Pisk æg og fedstof sammen. Vend det i melblandingen. Mos bananerne, og tilsæt dem, sammen med hakket chokolade. De skal være helt mosede, så de er flydende.
Dejen hældes i en form – jeg bruger en brødform – og bages ved 180 grader, i 50-60 minutter.

Lad kagen køle af, og glasér den med chokolade.

Velbekomme

10 Comments

  • Reply
    Naomi og Elias' mor
    onsdag 9. maj 2012 at 10:05

    I sidste uge fik jeg købt alt for mange bananer ind og i dag googler jeg så ‘banankage med masser af bananer’ og det første der popper op er din opskrift – og hvor er det bare fedt at der ikke er mere sukker i! Den vil jeg fluks kaste mig over – skal nok vende tilbage og skrive hvad jeg synes! Tak for inspirationen 🙂

    Miriam

    • Reply
      Therese
      onsdag 9. maj 2012 at 16:18

      Hej Miriam
      Jeg glæder mig til at høre hvad du synes 🙂

    • Reply
      Dinah
      mandag 13. juli 2015 at 18:19

      Jeg var i samme situation, altså alt for mange bananer. Kagen er fantastisk

  • Reply
    Naomi og Elias' mor
    torsdag 10. maj 2012 at 11:17

    Den kage er bare SÅ lækker – smed lidt chokoladeknapper i (overtræks-dimser) og den er bare lækker. Det er blevet mit favorit-banan-brød 🙂
    TAK!!!

    • Reply
      Therese
      torsdag 10. maj 2012 at 19:03

      Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
      Måske jeg selv skulle bage den, i weekenden. Mmmm.

  • Reply
    Et par sunde ideer til julebrunch - Jesper Balleby | Jesper Balleby
    onsdag 11. december 2013 at 10:39

    […] i cirka en time, eller indtil det er gyldent. Tandstikstesten vil vise dig, når bananbrød er klart. Afkøl i 10 minutter i gryden og vend derefter brødet ud på en bagerist for at afkøles […]

  • Reply
    Karen Melchior
    mandag 20. april 2015 at 12:36

    Tak for at redde 3 bannaner fra den sikre død i skraldespanden.

    • Reply
      Therese
      mandag 20. april 2015 at 22:07

      Velbekomme 😀

  • Reply
    Jeanette
    tirsdag 28. april 2015 at 11:31

    Hej. Jeg har 2 af dem i ovnen lige nu og det dufter dejligt :-). Jeg har prøvet at beregne den lidt og det ser ud til, med lidt chokolade i, at den indeholder ca 270 kcal pr. 100 gram. Bare lige til info 🙂

    • Reply
      Therese
      torsdag 30. april 2015 at 09:51

      Super, tak for det 🙂 Jeg overvejer at prøve den med kokossukker på et tidspunkt. Så falder kalorierne nok lidt mere.

    Leave a Reply