0 In

Dampede muslinger i tomat

Cozze al pomodoro, ville retten nok hedde på Italiensk, og den er ret italiens inspireret.
Jeg elsker muslinger, dampede, grillede, fyldte, i supper – you name it.
Normalt laver jeg helt “almindelige” hvidvinsdampede muslinger, men i går fik jeg lyst til at lege lidt.

1-4 personer, alt efter sult… jeg kan sagtens spise 500 gram muslinger alene….

Ingredienser:

  • 1 kg muslinger
  • 1 fed hvidløg
  • 2 stilke bladselleri
  • i lille løg
  • lidt forårsløg hvis man har det
  • 1-2 tomater
  • 3 dl Hakkede tomater – jeg køber det på flaske, eller bruger henkogte tomater når det er sæson.
  • Hvidvin – en god en af slagsen. 2 gode glas (resten drikkes til maden)
  • Smør (man kan også bruge olie, men jeg er en smør sucker)
  • En dusk basilikum
  • Peber og balsamico til tilsmagning

Først renses muslingerne for skæg og sand – jeg bruger linemuslinger, så er der ikke så meget at rense. Brug en ny skuresvamp el.
Bank muslingen mod køkkenvasken, og vær sikker på den lukker sig – hvis ikke er den død, og den skal ud.

Hak grøntsagerne ultra fint. Her kommer dine knivskills på prøve 😉 Smelt en ordentlig klat smør (en god spsk), i en stor gryde – når smøret begynder at bruse, puttes grøntsagerne i – undtagen tomaten. Rør med din grydeske, til løgene ser klare ud, ca. 3-4 minutter. Put den friske tomat i, og rør igen rundt. Nu puttes vinen, hakket tomat og muslingerne i. Vend det hele rundt med grydeskeen, og læg låg på. Skal koge lystigt i 3-5 minutter (ikke meget længere, for så bliver muslingerne seje).

Tag muslingerne op med en hulske, og hold dem varme.
Tomat/vin-saucen, smages til med peber, basilikum , balsamico og hvad du ellers kan finde på. Hvis den ønskes tyk og cremet, kan man putte lidt fløde i – eller måske en klat mascarpone. Mmm

Muslingerne kommes tilbage i gryden, og hele gryden sættes evt. på bordet. Spis brød til, eller nøjes med et glas vin.

Velbekomme

No Comments

Leave a Reply