2 In

Humus

Humus er en af de lækreste “snaskeretter” fra mellemøsten. Den kan bruges til al slags kød, som smørepålæg, som dip til små brødstænger eller bare fordi man har brug for et kick hvidløg.
Jeg køber næsten aldrig tørrede kikærter, hvilket er dumt, for det ér ret meget billigere. Men de skal lægges i blød og så koges, før de kan blendes. Man kan koge en kæmpe portion, og så fryse dem – hvis man er praktisk anlagt.
Hjemme hos mig, er det dåserne med kikærter i vand, der bliver købt.

Ingredienser:

  • 1 dåse kikærter
  • 1-2 store fed hvidløg
  • God olivenolie – og måske et bløp mørk sesamolie, hvis man lige har.
  • Spidskommen
  • 1-2 spsk tahin (sesampasta)
  • Frisk persille
  • Revet citronskal og citronsaft
  • Rød paprika til pynt, eller cayennepeber hvis man ka’ li’ det stærkt
  • Salt + Peber

Kikærterne afdryppes, og puttes i en skål. Hvidløg, persille, tahin, citronsaft og citronskal kommes ved. Stavblenderen (som måske en dag er en af de her fede stavblendere, wow, de er smarte) tages i den ene hånd, og olien i den anden. Hæld en sjat i skålen, og tænd for blenderen. Blende blende blende…… Ønskes smattet konsistens, kan man hælde en smule vand ved, for at  humusen ikke blir’ alt for fed. Jeg elsker en grov og fast humus, så der er kun olie i min.
Når humusen er blendet til ønsket konsistens, smages den til med spidskommen, salt og peber. Der hældes rødt pynt henover, og måske en dusk persille.

Velbekomme

2 Comments

  • Reply
    Simon
    tirsdag 20. juli 2010 at 12:26

    Tak for opskriften. Jeg er næsten sikker på at jeg engang fandt en opskrift med sesamfrø, da jeg ikke lige kunne finde tahin. Giver dette mening?

  • Reply
    Therese
    tirsdag 20. juli 2010 at 14:23

    Hej Simon. Jo, det gir’ fint mening. Hvis sesamfrøene skal erstatte tahin, kan man for at få smagen frem, riste dem godt af på en tør pande, inden man tilsætter dem 🙂

  • Leave a Reply