0 In

Nemme tandoori spyd

Jeg laver ofte noget med kylling, for det er sundt, nemt og lækkert – hvis altså man ikke piner kødet så længe at det blir til en tør hård klump. Disse spyd, laver jeg med inderfilet, men man kan også sagtens købe filet og selv skære det ud.

Ingredienser:

  • En pakke kylling
  • Yoghurt naturel
  • Tandoori krydderi
  • Evt. hvidløg og cayennepeber
  • Spyd

Kyllingen puttes i en skål, og der hældes youghurt over til det dækker. Drys krydderier i, jeg bruger 2-3 spsk tandoori, og 1 tsk cayenne (ca.) – pres evt. også et fed hvidløg i.

Jeg bruger Tandoori fra Rajah, det kan fåes i de fleste grønthandlere. Santa Maria laver også en udgave af det, og det er også udmærket – men så har man brug for lidt ekstra cayenne 😉

Lad kyllingen stå i køleskab i minimum en time. Bedst blir’ det hvis det kan få lov at stå i 4-5 timer.

Sæt kyllingen på spyd og steg på en varm grillpande – eller fyr dem på Weberen. Man kan også lave dem i ovnen. Så skal de ha 15-20 min på 200 grader.

Husk at kylling ALTID skal gennemsteges.

No Comments

Leave a Reply