0 In

Pandekager

Jeg elsker pandekager, og hvis de rev fedtet fra knoglerne, ville jeg muligvis spise dem flere gange om ugen. Mine favoritter, er de tynde pandekager. Bevares, de tykke kan da også være lækre, især fordi de kan suge usansynligt meget sirup. Måms!

Der er mange pandekageopskrifter, men det er sjældent jeg følger dem. Jeg slumper mig frem til rette konsistens, og så er der et par ingredienser der er et must. Appelsinskal (eller citronskal) og kardemomme. Med det i dejen, er man næsten sikker på at få lækre smækre pandekager.

Opskriften giver ca. 7 tynde pandekager, lavet på en mellemstor pande.

Ingredienser:

  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • Halvanden – 2 dl mel
  • Lidt salt
  • 1 spsk sukker
  • Et drys kardemomme
  • Skal af en halv appelsin eller citron

Rør ingredienserne sammen. Er dejen for tyk, spædes til med mælk. Er den for tynd, røres mere mel i. Konsistensen skal være vælling/drikkeyoghurt-agtig.

En lille klat smør kommes på panden, og så er det ellers bare at stege pandekagerne, ved god varme.

Serveres med masser af ahornsirup til/på.

Velbekomme.

No Comments

Leave a Reply