Squashkage med solsikke og hamp

Åh, du dejlige sommer. En hel dag med sol på næsen og kaffe i haven, lægger op til et stykke kage eller to. I disse dage plukker jeg 1-2 store squash om dagen, og det er begrænset hvor meget varm mad med squash jeg kan få drengene til at spise. En squashkage glider lidt lettere, så i dag skulle det være.

Kagen fik lidt “sunde” indspark af superfoods, men at sige den er sund er nok ikke helt korrekt. Men et enkelt stykke er balsam for sjælen, og får dine dybeste panderynker til at glatte sig ud – for en tid i hvertfald.

default_featured_image.jpg

Squashkage med solsikke og hamp

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter

Ingredienser
  

  • 4 Æg
  • 350 g Squash Groftrevet, det er ca halvanden velvoksen squash
  • 100 g Smør (eller olie)
  • 300 g Hvedemel
  • 200 g Rørsukker
  • 50 g Brun farin
  • 2 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 1 tsk Kanel
  • 60 g Solsikkekerner
  • 40 g hampefrø afskallede, kerner

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 180 grader
  • Pisk æg og sukker til det bliver luftigt. Det kan godt tage et stykke tid, alt efter hvor kraftigt et aggregat du pisker med. Regn med 3-4 minutter. 
  • Riv squashen groft, og hæld solsikkekerner og hampefrø ved. 
    Smelt smørret og sæt det til let afkøling (skal bare være håndlunt, ikke for varmt).
  • Bland mel, natron, bagepulver og krydderier og si det ned i æggesnapsen. 
  • Bland de resterende ingredienser i dejen, og hæld hele herligheden i en smurt form. Jeg brugte en kageform fra Ikea. 
  • Sæt kagen ind i ovnen, lad den bage 30 minutter. Tjek om den er gennemstegt. Jeg bruger de billige grillspyd af træ, til at stikke ned i kagen. Måske skal den have fem minutter mere, ellers så tag den ud og stil den til afkøling. 
  • Nu kan du nyde kagen som den er, eller røre en rask osteglasur af 150 gram flødeost og flormelis til det har den rigtige konsistens. Jeg kan godt li' at putte glasuren ind i kagen, men den kan sagtens glattes ud på toppen. 
    Jeg puttede lidt revet appelsinskal i glasuren. 
  • Min kage er på billedet pyntet med appelsinskal, bipollen og tallerkensmækkerblomster. 

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
  1. Det at benytte squash til alt muligt er så lækkert. Til kage, brød, fars, grønsagsretter, you name it. Der er ingen grænser for hvad du kan hitte på.
    Det er dejligt når drengene spiser noget de normalt melder fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere