Go Back
Udskriv

Hurtig Hindbærmarmelade

Super hurtig marmelade
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 17 minutter
Antal 1 lille glas

Ingredienser

  • 250 g Hindbær
  • 150 g Rørsukker
  • 1/2 tsk Vaniljepulver eller vaniljestang (god kvalitet, se link ovenover)
  • 1/2 tsk Melatin øko
  • 2 spsk Vand

Sådan gør du

  • Hindbær plukkes, vejes af og sættes til side. Sukker vejes af og hældes i en lille kasserolle. Sørg for at have det skoldede glas klar, så marmeladen ikke køler for meget ned inden den hældes over på glasset. 
  • Start med at koge sukkeret op, med vandet. Når sukkeret er smeltet, tilsættes bær. 
  • Nu koges bærrene sammen med sukkeret, i ca. 5 minutter. Derefter tilsættes en halv tsk "Øko Melatin" for konsistensens skyld. Dette kan udelades, men så kan marmeladen blive en smule tynd. Nu hvor man kan få tykningsmiddel økologisk, vil jeg gerne tilsætte dette. 
  • Marmeladen koges igennem 2-3 minutter mere og hældes derefter på et skoldet glas. 
    Super nemt til en lille portion bær fra haven.