Copenhagen Diner #1

Som noget nyt, vil jeg dele mine kulinariske oplevelser med jer. En slags guide til forskellige spisesteder her i byen. Jeg har tit gerne villet være madanmelder, så nu starter jeg her.
Det vil være lidt al’a Adam Price, bare uden budget på 5000 pr restaurant, 6 retter og vin menuer….altså på den “almindelige mennesker ude på hverdags og FÅ gange flottenheimer restaurantbsøg”-måde.

Ristorante Sole D’Italia

Kasper og jeg gik rundt midt i byen, på jagt efter billig spise, en ganske almindelig lørdag aften. Lidt romantik var der i luften.
Vi slentrede op mod Gråbrødre torv. Dér ligger mange dejlige restauranter. Peder Oxe og Bøf & Ost (dem vil der ved senere lejlighed komme anmeldelser af), men pengepungen tillod ikke sådan et besøg. Det bliver sjældent under 600 kr, og det var ikke i aften. Budgettet sagde max 300 kr, så der var sparemaren på.

Dér på hjørnet, lå en lille hyggelig rød restaurant. Italiensk, på kælder måden.
Vi gik ind og bad om bord til to. Desværre blev vi henvist til overetagen som på ingen måde var ligeså hyggelig. Lidt kold, men dog med vægmalerier……

Vi fik menukort af lettere klistret italiensk tjener. Vi kiggede i max 5 min, hvorefter han kom over og ville ha bestilling. Jeg ville have en Pizza, Quatro Stagioni (de fire årstider) med ost, skinke, champignon, oliven og artiskok. Kasper bestilte en Spaghetti bolognese. Vi ville gerne have en kande isvand, men dét solgte de ikke. KUN kildevand med eller uden gas (?!??!!) til 35 kr….vi bestilte istedet en cola light hver.

Maden kom efter ganske kort tid. I mellemtiden havde vi overhørt samtale mellem tjener og 2 unge mennesker der gerne ville have svar på vin spørgsmål. Tjeneren var efter min mening lidt uhøflig og svarede nedladende til dem.
Derefter spurgte den unge pige om de forkellige retter inden hun bestemte sig, og blev mødt af et svar der fortalte om hvor irriterende det kunne være at skulle forklare heeeele menukortet inden folk bestemte sig, men det skulle hun naturligvis ikke tage personligt….næ nej…

Nå men, vores mad ankom. Ganske nydeligt serveret.
Bolognesen havde grønt drys rundt om, og en stor skål revet parmesan ved siden. Det var desværre den granulerede slags, der lugter lidt af sure sokker, men ok. Den smagte udmærket, men den var ikke så spændende. Kunne godt bruge lidt kærlighed og særpræg. Den var helt basic, og måske lige enkel nok til den slags spisested, den kunne ligesågodt ha kommet fra et pizzaria på Nørrebrogade.
Min pizza var pæn, sprød og ganske lækker. Jeg blev meget mæt, og gav Kasper en del af den. Eneste minus var olivenerne, som var med sten. Det kunne ha gået galt, havde det ikke været fordi jeg plejer at fiske olivenerne af og spise dem for sig. Pizzaen blev hurtigt kold, men om det var fordi jeg spiste langsomt, eller den var for lang tid under vejs fra ovnen og op til os er jeg ikke sikker på.

Regningen endte på 228 kr.
Ville vi gå derind igen? Måske
Ville vi anbefale den til andre? Ja, hvis de er på udkig efter italiensk mad, hvor man for en billig penge kan ha det hyggeligt og spise ok.
Hvor mange “Svenske Kokke” får den? 2 ud af 5 mulige

4 comments
  1. Det skal nok blive rigtig spændende. Jeg synes det var en rigtig god anmeldelse – dvs. en jeg rigtig kan bruge til noget.
    Godt med egne betragtninger.

    Der må gerne være lidt flere beskrivelser af miljøet – ellers ganske genialt!

  2. Okay smukke, det vil jeg huske næste gang. Miljøet på denne her var lidt trist. Havde vi siddet i kælderen ville jeg nok ku beskrive det lidt bedre.
    Toaletterne fik jeg aldrig besøgt, men ellers vil jeg helt sikkert skrive noget om dem 🙂

  3. God anmeldelse af et “klistret” sted. Man kan bruge dine kommentarer til selv at veje for og imod.
    Jeg er vild med din svenske kok! Godt han ikke går i glemmebogen!
    Glæder mig til flere anmeldelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om