Vinterferie i Nordnorge

Vi tæller ned. 59 dage, så går turen nordpå. I et anfald af spontanitet og savn af sne, bestilte jeg flybilletter til Tromsø, og to nætter på hotel. Skrev til min faster, om de mon ville have feriegæster på Senja – det ville de gerne. Nu er vinteren så kommet til Brønshøj, med kolde temperaturer og sne.

Jeg savner ofte Norge, og sjovt nok er det mest vintervejret jeg savner. Det er dog mest praktisk at tage derop om sommeren, så drengene har ikke været der om vinteren. Bortset fra I der var deroppe som bittelille.

Jeg glæder mig. En stor del af min familie bor deroppe, og alligevel har jeg aldrig været der. Det har ligesom altid været til midtnorge turen er gået, fordi det er der min mormor og min far og søskende bor. Nu skal det være. Vinterferie i nordnorge.

Før skulle man mellemlande i Oslo, når man rejste til Tromsø. Nu har SAS lavet en direkteafgang, og siden jeg ikke er superglad for at flyve, er det perfekt med en direkte afgang. Det tager kun 2,5 time fra København.

Hvis vi er heldige

Mit største ønske for turen, er at drengene ser nordlys. Jeg har set det mange gange da jeg boede i Norge, og husker det fortsat som det smukkeste syn. Der er gode chancer for at vi får det at se. Måske booker jeg også en tur med rensdyrslæde, når vi nærmer os. Drengene vil nok synes det er ret fedt – men jeg vil måske få pres af for mange turister.

For at komme ud til min faster, skal vi sejle med Hurtigruten. Det i sig selv er også en oplevelse, og noget jeg længe har drømt om at prøve. Hvor er vi heldige!

4 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om