Med hele familien på skiferie i Norge

Vi nåede at ha’ fire dages hverdag. Det holdt hårdt, så det var intet problem at forlade hverdagens trummerum for en tur med hele familien på skiferie i Norge.

Det er ikke længe siden vi besluttede os for at booke en skiferie. Kjærsten har det meste af sit yngre liv, været på skiferie hvert år. Det har jeg ikke, men savner til gengæld rigtig kulde. Sne der knirker, -10 og derunder, ægte vinter. Så jeg var ikke svær at lokke.

Overnatning på færgen

Vi tog bilen med omborg på Oslo-færgen. Vi var temmelig spændte på hvordan overfarten skulle gå, men trods manglende søvn for min mor og jeg, gik det faktisk helt fint. Vi havde bestilt bord til både aftensmad og morgenmad, på deres buffet-restaurant. Det var ganske fint.

To kahytter havde vi bestilt. En til min mor og Spunken og en til resten af os. Efter aftensmaden, gik vi i kahytterne. Der delte jeg seng med lillen, som faldt hurtigt i søvn. Minus ved færgen, er larmen. Både fra stive medpassagerer og fra airconditionen der larmer som en støvsuger. En enkelt nat kan man dog godt klare, men jeg var glad for at jeg ikke skulle op og være chauffør dagen efter.

Hafjell for store og små

Vejene var fine at køre på. Selv om der lå snekæder klar i bagagerummet, havde vi ikke brug for dem. Heller ikke da vi kørte af E6 og op mod Hafjell. Hytten vi har lejet, ligger nede i skiområdet, så vi skal ikke så højt op med bilen.
I nærheden ligger byen Øyer, som har hvad man skal bruge af butikker til madindkøb. Vi havde dog været smarte at ta’ en masse mad med hjemmefra. Mange forskellige grøntsager, bønner, ris, pasta osv. Derudover nogle bageblandinger samt vaskemiddel mm. Det er dyrt heroppe – den bakke cherrytomater jeg købte, kostede over 40 kr. Norske, bevares, men alliwl. Det er fint at spare hvor man kan, og det holder bestemt budgettet nede hvis man skal ha’ hele familien med på skiferie til Norge.

En hytte man føler sig hjemme i

Hytten er så skøn. Her er alt hvad man skal bruge. Et dejligt køkken og to badeværelser. Derudover en stor terrasse og udsigt til skov og fjelde.

Spunken sover i køjeseng. Det samme gør mårmoar. Så breder Kjærsten og jeg os, i hver vores dobbeltseng. Gajolen? Ja, han ligger sammen med mig. Han er 3 år og ekstremt morsyg. Sådan må det være, det er ok med mig. I morges sov han helt til klokken 8, hvor han kom tussende ind i stuen, med sutten i munden og nattøj på.

Dagen er gået slag i slag. Spunken har været halvanden time på skiskole. Seje dreng! Derudover har vi kælket og hygget os. Frokost og aftensmad indtages i hytten. I morgen vil jeg fortælle om den seje Spunk på ski, samt om hans udstyr. Det er nemlig en videnskab at klæde sig godt nok på til -16 grader og skitur.

 

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

2 comments
  1. Hvor er det smukt.
    Jeg er jo mest til sol, varme og svag vind, altså badeferie. Har dog en drøm om at opleve Kulde, sne, klart vejr og igen svag vind i en bjælkehytte, og jeg i klædt snesko, og andre med ski og kælk.
    Det bliver spændende hvor habile ski entusiaster Spunken og Gajolen bliver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om