Skodsborg strand, børnevenlig og let tilgængelig

Dette indlæg er en del af “Bloggers by hearts” serie, “My sweet spot”, hvor mange forskellige bloggere skriver om deres yndlingssteder.

Det er vist ikke en hemmelighed at jeg holder af havet. Lyden af bølgerne, og den ro de giver mig. Havluften, sand mellem tæerne, det hvide skum på bølgerne når de slår ind mod land.


Skal man til stranden fra Brønshøj/Vanløse, er det nærliggende at smutte med metroen eller bilen mod Amager Strandpark. Der har vi også været en enkelt gang, men skal jeg vælge, kører jeg nordpå, til Skodsborg strand.

Nemmest i bil

Langs Strandvejen, finder man Hellerup, Charlottenlund, Jægersborg… som perler på en snor. De fleste steder er der proppet på strandene, når det er en varm sommerdag. Men har man det hyggeligt i bilen, skal man køre videre mod Skodsborg. Det tager ikke så meget længere tid, og man fortryder det ikke.

Jeg har aldrig taget offentlig transport dertil, men det kan nok godt lade sig gøre. I bil er det i hvertfald nemt, og der er parkeringsmuligheder både langs vejen og på en stor parkeringsplads.

Børnevenlig

Stranden er skøn, selv om der er en del sten. Har man et barn med sarte fødder (eller er man selv lidt sart), kan det være en god idé med badesko. Stenene fortsætter dog kun et par meter, og så er der den dejligste sandbund igen.

Er man vinterbadertypen, eller ønsker man at komme direkte ud i svømmedybde, er der en badebro. De efterår- og vinterture jeg har taget derop, har der været “vikinger” der har benyttet badebroen til et koldt dyp. Broen bliver dækket til med presenning på hver side om vinteren, så man har privat afklædning og lidt mere læ.

Skodsborg strand er også et sted for alle typer. Der er hverken for smart, for afslappet, for larmende eller for pænt. Det er afslappet, og selv med mine egne komplekser over krop i badedragt, har jeg det fint med at tage et dyp i bølgerne.

Is og grillsnask

Trænger man til lidt at drikke eller måske en is, er der en gammeldags kiosk/grillbar på stranden.

Vi har aldrig købt deres mad, men det ser ret “snasket” ud, som sådan noget skal være. Fritter, burgere, bøfsandwich og den slags.

Isen har vi dog prøvet – og det er lige som det skal være. Der er et bredt udvalg af almindelige is, kugleis og softice. Vi har vist aldrig været der, uden at slutte af med en is 😉

Læs med i morgen hos Elizabeth, hvor hun vil fortælle om et af sine favoritsteder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om