Mandagsmood #9

Siden sidst :

  • er jeg blevet en dame i 40’erne
  • er hamsteren Pixi død
  • har yngstebarnet været på sin første spejderlejr
  • har jeg været på fredags-datenight ude i byen

Lidt af det skriver jeg her til aften

40 ….

Jeg indrømmer blankt at jeg ikke er tosset med at være fyldt 40. I nogle år har jeg gruet for det, og selve dagen var en ganske jævn hverdagsmandag. Men nu er det ovre, jeg lever stadig, ligner mig selv, livet har ikke ændret sig. Så. Det var nok ikke så slemt når det kommer til stykket.

Der er mange kvinder der siger til mig at 40’erne er de bedste. De siger fx; Man er (som oftest) færdig med småbørn, man lander i den karriere man i årevis har arbejdet sig hen imod og har nogle af de bedste arbejdsår med stabil økonomi og ro på alle voksenparametre. Man bliver mindre optaget af at sammenligne sig med andre, og hviler bedre i sig selv og egne beslutninger. Man er blevet gift eller er landet i det parforhold/familieliv man har ønsket sig.

Det giver god mening. Jeg kan i hvertfald godt mærke at jeg er glad for at drengene har den alder de har nu, og den størrelse. Meget er nemmere, men når man har valgt den uddannelse jeg har, er 40’erne ikke nødvendigvis de stabile og rolige karriere-år. Det er dog noget jeg selv har valgt, og selv om jeg har ambitioner for hvad der skal ske de næste år, vil det være løgn at sige jeg er helt rolig.

Der går nok et års tid endnu, før jeg er landet helt i min nye alder.

Pelstotten er død

Pixi døde i weekenden. Lille fis altså. Jeg sad i sofaen, sent lørdag aften, og duppede sukker/saltvand i hendes mund, med en vatpind. Den lille overlevede ikke, og lå død i sit bur søndag morgen. Spunken havde sin gode ven på besøg, til overnatning. Det var vist et held, for de to havde hinanden til formiddagshygge, og selv om det var trist med den døde hamster, fik Spunken tankerne lidt væk fra det hele.

Da lillebror kom hjem fra spejderlejr, blev Pixi begravet under en bøgehæk. Nu er buret tomt, men forhåbentlig flytter der snart en ny hamster ind.

Spejder, basket, capoeira repeat

Nu har jeg to spejdere på matriklen. Efter et par år på venteliste, blev det endelig Gajolens tur til at få plads til spejder, så sådan blev det. Nu går begge drengene til to ting, og det er for meget, men for fanden. De elsker begge spejder. De elsker begge deres sport. Så. Sådan må det være. Hug en hæl, klip en tå, læs lektier efter aftensmad og bliv gode venner med bussen til Husum. I hvertfald til jeg igen har en bil, så hører du mig ikke brokke mig helt så meget 😉

Weekenden der lige har været, var mikro-/minispejderne på spejderlejr. Så jeg sendte en spændt smølf afsted, til en weekend fuld af blå mad og aktiviteter. De havde en fest, og han kom hjem helt træt og glad efter at have oplevet så meget – OG at sove i telt for første gang, enda i sovepose.

Mandagsmusik

Jeg hører Gaidaa på repeat for tiden. Her til aften er det især “Ride my way”, jeg lytter til igen og igen. Dejligt nummer.

3 comments
  1. Hvor mine jævnaldrene taler om pension, så er jeg lige blevet færdig med en ny uddannelse og starter nyt job op i morgen. Jeg valgte at være hjemmeløbende da mine døtre var små og lige pludselig var de studenter og jeg blev skilt. Og nu sidder jeg her efter 8 år, hvor jeg har taget 2 uddannelser, (fik ikke job efter den 1. så byggede lige ovenpå), og hvor jeg er blevet mormor 2 gange, helt klar til at bygge mig et voksenliv. Men ikke uden sommerfugle i maven.
    Men hver alder har sin charme og er hvad man gør det til. Jeg fatter ikke at jeg bliver 60 næste gang, for der er jeg jo slet ikke i mit liv.

      1. Tak for at tænke på mig. Jeg havde en rigtig god start på jobbet, er ansat i et firma som konsulent i et andet, og der var blomster til mig begge steder, så to uger i streg kunne jeg hygge med fine blomster her hjemme, jeg har fået gode kollegaer, som har taget godt i mod mig, så det har været en absolut positiv oplevelse. Jeg er nu kommet godt i gang med opgaverne og er så træt om aftenen, at jeg ikke har orket at kigge indenfor i blogland før nu. Men jeg kan mærke at det vender nu og at jeg igen begynder at få overskud til andet end job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om