Om fordomme og en TÆNDT digtsamling

I fredags, mødtes jeg med skønne Line. Hun skulle med som min makker til bogreception. “Tændt digtsamling med erotiske digte” var mit salg af eventet. Hun var frisk.

Vi fik en drink før arrangementet, hvor vi talte om hvad vi troede vi kunne forvente. Ord som “hoven”, “selvsmagende”, “lummer lyrik” og “vulva” kom på bordet. Tydeligvis troede vi begge det værste om poeten og hans digtsamling. Vi aftalte enda nogle ord vi skulle drikke på, hvis han nævnte dem.

Mon dieu, vores fordomme blev gjort til skamme.

Vi fik et glas vin, og jeg hilste kort på forfatteren Niklas. Jeg havde skrevet med ham i noget tid forinden, da vore veje krydsede hinandens på “det store interweb”.

Tændt

Arrangementet startede, og ud af digterens mund, strømmede ord i en sammensætning så Line og jeg glemte at drikke vinen. Vi talte heller ikke meget. Vi nød det ene digt efter det andet, klappede og reagerede. Det var godt. Virkelig overraskende fint.

Jeg købte en bog, og jeg synes I skal gøre det samme. Ingen sponsorater eller aftaler under bordet. Linket er dog et affiliatelink fra Saxo, som betyder at jeg får heeele 4% af salget, hvis I vælger at købe Niklas’ fine digtsamling. Trykt med sans for detaljen, på lækkert papir med svovlpapirfarvet pantonenørdet-brun og med et omslag af karton og svovlpapir.
En sidste bøn

Jeg vil ikke have bind for øjnene. Tværtimod.
Jeg vil se dem i øjnene

disse feje uslinge
der bagefter vil undskylde
sig med at de blot adlød ordrer.

Når de spænder hanen
på deres karabiner vil jeg ikke blinke

men tværtimod stå rankere end ellers og vise dem hvordan

man møder sin skæbne
som en mand.
Jeg vil ikke have bind for øjnene.

Men jeg vil gerne bede om en skudsikker vest.

TÆNDT digtsamling
Digte om sex, kærlighed og andre fusere af Niklas Press
Uskolet anmeldelse

Jeg er ikke poesikender, men jeg bliver rørt af ord når de sættes sammen på overraskende måder. Men gør det mig til kender, eller i stand til at lave en anmeldelse af en digtsamling?

Muligvis ikke. Men “TÆNDT” har rørt mig, og jeg forestiller mig den vil røre dig. Især hvis du har haft et par møder med kærlighed.

Både den kærlighed der forliste og den der gav dig håb.
Den hurtige fysisk hudsultne lyst til et andet menneske, men som kort efter sætter sig som ensomhed, og en ny jagt efter mere bekræftelse sætter ind.
Hvis du har haft et møde eller ti med skuffelser.

Det er det Niklas kan med ord. Du kan relatere til hans digte – uanset om du er kvinde eller mand. Det er derfor jeg synes du skal købe og læse hans bog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Læsehest

Bogudfordringen for januar, må siges at trække tænder ud. Jeg har det meste af måneden undgået krimien, som…
Læs mere
default_featured_image.jpg

Læsevejr

Efter 6,5 km frisk gåtur i det gode vejr (har optur, over at måle ruten op på nettet),…
Læs mere