Varm flyverdragt til skiferien

Jeg har været i tvivl om tøjet til drengene var ok. Vejrudsigten viste strenge kuldegrader, efterhånden som tiden for afrejse rykkede nærmere. -16 grader er ingen spøg. Især ikke for børn. De mærker ikke kulden før det er for sent, og så skal der meget til at tø dem op igen.

En ting var der dog styr på. Spunkens flyverdragt. Jeg var så heldig, før jul, at blive inviteret til et arrangement hos Lahme. Det var “Isbjörn of Sweden” der inviterede.

“Isbjörn” er et nørdet outdoor-mærke, der laver funktionelt tøj til børn i alderen 0-12 år. Det blev startet tilbage i 2005 af to naturglade kvinder, der ikke syntes der fandtes godt nok udendørstøj til børn. Nok fandtes der flot og moderigtigt tøj, men det behøver ikke nødvendigvis at være et kvalitetstegn at flyverdragten er årets pudderrosa og koster 3000 kr.

Skabt til alt slags vintervejr

Spunken fik en flyverdragt i gave, og den er nu blevet testet på pisterne. Den er simpelthen så lækker, og han har ikke frosset en eneste dag. Indenunder den, har han uldtøj af god kvalitet og fleece. Fleecen kan han tage af, hvis det bli’r for varmt.

Flyverdragten er vind og vandtæt. Foret med “Primaloft”. Et ord som vil få alle outdoors-typer til at smile, da det er the shizzle når man er nørd i dette felt.

Det er klart at denne kvalitet ikke er helt billig. Dog har det meste af Isbjörns tøj den smarte gimmick, at det kan vokse en størrelse. Der er en syning der kan sprættes op, både i arme og ben, og dermed gi’ tøjet flere centimeter.
Gajolen har en flyverdragt af et andet mærke, med samme funktion. Det er nu andet år han har den på, og jeg har endnu ikke sprættet syningerne op. Det vil sige han også kan bruge den næste år, og så har han faktisk haft samme flyverdragt i hele tre sæsoner. Så er det ikke så dyrt igen, synes jeg.

Styr på kemien

Endelig bruger Isbjörn ingen skadelige kemikalier eller materialer. Jeg er ikke usikker på om Spunken får skadelige kemikalier i sig, når han bruger tøjet. Med alt det halløj der har været omkring udendørstøj og fluorstoffer, er det et klart plus. Igen er det ikke mærket og prisen der afgør om tøjet indeholder skadelig kemi, så kig endelig efter mærkningen af dine børns tøj. Jeg ved et af de mest populære børnemodebrands for et par år siden trak en flyverdragt tilbage, da den blev testet med for høje værdier af fluorstoffer.

En skibums in spe

Spunken har haft dag nummer to på skiskole i dag. Efterfølgende stod han sammen med sin far på børnebakken – han endte med selv at ta’ tallerkenliften op, og ellers fise ned af bakken. Han er simpelthen blevet SÅ god, og vi er alle pivstolte.

Det var været så fint for børnene heroppe på Hafjell. Det vil jeg fortælle mere om, en af de nærmeste dage.

Nu er dagen ved at være slut. Den har været lang og dejlig. Fuld af sne og varm kakao – ligesom en skiferie skal være. Tror jeg nok. For det er jo egentlig den første af slagsen, for mit vedkommende.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om