Flere grøntsager i det nye år

Som så mange andre “januarer”, starter jeg året med at love mig selv at bruger flere grøntsager i det nye år. Mere end én slags grøntsager (tomater, agurker eller peberfrugt) på bordet til aftensmad.

Jeg har også lovet mig selv at begynde at lave madplaner igen. Især når jeg starter i praktik (og forhåbentlig job), vil det være godt givet ud, ikke at stå med hovedet i køleskabet og IGEN lave noget med hakket kød og dåsetomater..

Det er gået ok indtil videre. Men ok, vi er også kun på dag 4 (og dag 1 åd vi kransekage og rester hele dagen).

Tag børnene med i køkkenet når der skal laves pizza

Meyer har lavet en lækker dejblanding til pizza. Den kan både bruges samme dag, eller på den lækreste måde måde som koldthævet dej.
I en periode lavede jeg altid pizza eller tærte sidst på ugen, af den simple årsag det er en god måde at komme af med slatne grøntsager og rester fra kød. Selv en træt gryderet kan puttes i en tærte – det bli’r lækkert!

Gajolen var med til at lave pizza, hvor der kom rester af culottesteg på den ene, og en pakke lækre øko-pølser på den anden. Pølserne var købt som datovaretilbud – win.
Derudover havde jeg lidt peberfrugter og tomater.

Pizza er en god ret når børnene skal med i køkkenet. De elsker at rulle dejen ud, og derefter at pynte den. Du kan næsten være sikker på at der ryger lidt fyld indenbords, så udover pizzaen til aftensmad, har barnet spist en kvart peberfrugt og en masse cherrytomater. Gajolen spiste samtidig en halv mozarella da jeg kiggede væk – osteøre.

Gem grøntsagerne i retten

I går lavede jeg en skøn humus. Egentlig skulle den ha’ været med squash, men det glemte jeg at købe. Flot. I stedet blev det en broccolihumus, som varmt kan anbefales. Jeg byttede squash ud med optøede broccolibuketter. Der kom også en smule olie i, for at slippe for alt for kraftig tahin-smag.
Ingen af drengene er tossede med broccoli – men her endte de med at spise mindst tre broccolibuketter.

Har du et madrelateret nytårsforsæt for 2018?

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. Fra det nye år, sender jeg en gang om ugen et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

1 comments
  1. Det at begynde det nye år med nye tiltag, det kan være sukkerfri periode, alkoholfri, flere grøntsager, løbe, træne, listen kan være lang, det har jeg ikke brugt så meget.
    Jeg begyndte med nye tiltag efter min indlæggelse i november, og det med små step. I dag fik jeg lige lagt et nyt lag på. Har længe ønsket mig at arbejde fra 8 – 12 i stedet for 9.30 – 14.00, stadig med min onsdag fri (er fleksjobber) Og fra i dag er det blevet fast for mig, 8 – 12. Jubiii. Nu håber jeg det giver et positivt resultat. Så det er en ændring for mig 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere