Sommerferie i Norge

Vi er halvvejs i juli allerede. Jeg synes de seneste uger er fløjet forbi, men folk der følger mig på Instagram vil vide at vi også har nået en ting eller to den seneste tid.

Vi har blandt andet været på sommerferie i Norge.

Norge var så skønt

Godt 14 dage i Norge blev det til i år. En lille hytte indrettet med soveværelser og de basale ting, fungerede fint som overnatning. Skal vi derop igen om et par år, vil vi måske prøve noget andet. Det blev lige tæt nok.

Hytten lå på en campingplads, lige ved lufthavnen. Med kun 4-5 fly om dagen, gjorde det ingenting. Tværtimod havde drengene det sjovt med at se de små fly lande og lette, fra den ultrakorte landingsbane (gys).

80 års fødselsdag

Vi fejrede min mormors 80 års fødselsdag med pomp og pragt. Hun havde gruet lidt for dagen, men alt gik som det skulle. Vejret var strålende – vi kunne ikke ønske os mere.

Næsten 30 gæster var der til fejringen. Alle mormors børnebørn og oldebørn, samt to veninder helt tilbage fra konfirmationstiden. Det var så fint at se de tre ældre damer på 80, sidde der sammen og mindes gamle dage. Hvis jeg selv bliver 80 år, vil jeg elske at sidde sammen med mine to veninder, Rikke og Lea, fra konfirmationsåret 1995.

Drengene havde en fest med fætre og kusiner. Trods sprogbarrieren kan man godt lege sammen. Min kusines søn var god til at spørge om drengene ville være med til at lege gemmeleg. Derefter så vi ikke børnene i timevis.

De ældste i familien

Min farmor og farfar bød på aftensmad, det gjorde mig så glad at vi fik god tid med dem. Begge nærmer sig de hundrede år – vi skal skatte alle stunder med dem.

De bor i et hus lige ved siden af min fars hus. Bagved ligger min ældste lillebrors hus. De passer godt på hinanden allesammen. Det er samtidig ekstra nemt for børnene, for de render rundt mellem husene som det passer dem, uden at skulle krydse nogle veje.

Dig og mig, Oldefar

Alt var godt i Norge. Spunken lærte at kaste ud med fiskestangen, og vil huske denne ferie som den hvor han havde gode stunder med sin mormor og fiskestangen.
De fangede ingenting, men pyt med det. Nu ved vi til gengæld at han stadig elsker at fiske, og at vi kan sætte flere naturoplevelser på to-do-listen. Det kunne være hyggeligt med noget mere fiskeri og flere oplevelser i smuk natur.

Jeg kan nok ikke lade være med at dele flere billeder fra ferien, i et senere blogindlæg. Men for nu vil jeg dele disse ord og billeder med jer. Skulle jeres tur gå til Norge, kan et besøg i “Trøndelag” varmt anbefales. Der er smukt.

1 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om