Forårsdag på altanen – og sæson for asparges

Det er den første lørdag med kaffe på altanen. Solen bager, og selv om vinden er taget til, er her varmt på femte sal. Jeg har taget solcreme på, altid solcreme på. Ellers får jeg på ganske kort tid, en milliard fregner og rød hud. Fregnerne må gerne være der, men med solcreme hver dag, holder jeg dem lidt nede.

Drengene er på spejderlejr. De rejste i går eftermiddag, og skal hentes i morgen. Efter fællesaktiviteter, spiser vi alle frokost sammen. Man tager selv en ret med til fællesbuffet, og drengene har ønsket pizzasnegle. Nu står der en dej og hæver i køkkenet, og inden længe tager jeg mig sammen til at stege løg, peberfrugt og hvad der ellers er i grøntsagsskuffen, til fyld. På med tomatsovs og en gang revet ost, og så er der 35-40 pizzasnegle klar.

Sæson for asparges

Bo er gået over på restauranten. Han nåede en kop kaffe på altanen, før han gik. Imens sad han og brainstormede “asparges”, til de kommende ugers menuer. “Asparges med sauce mousseline, grillede grønne asparges, risotto, asparges vendt med …… osv”. Vi går en sprød tid i møde, med grønne friske sager og færre knoldfrugter. Det er helt fint, hvis du spørger mig.

I næste uge kommer der en frisk kasse fra Aarstiderne, med mix af grønt og frugt. Vi abonnerer ikke fast, men når køleskabet begynder at være tomt, og supermarkederne ikke frister, bestiller jeg en kasse eller to med frugt og grønt. Jeg ved at der kommer violette asparges – forår er optur.

Resten af min lørdag, skal gå med lidt oprydning og om et par timer tager jeg sko på og går en tur. Marie har inviteret til en drink, og jeg glæder mig til at hænge lidt ud i hendes drivhus mens vi vender stort og småt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere