Copenhagen Diner #2

Skildpadden

I går var mor og jeg på osetur. Vi valgte at spise vores frokost på Skildpadden. En hyggelig café på Gråbrødre Torv (og ja, jeg ved godt at den første anmeldelse også var på dét torv…)
Vi valgte caféens speciale, en “byg selv sandwich” i spinat focaccia.
Her kan man vælge 2 slags pålæg og så selv putte salat i. Af pålæg er der meget at vælge mellem. Mange forskellige spanske pølser og salamier og en masse oste eller humus.

Jeg valgte emmenthaler og kalkun, mor valgte emmenthaler og brie.
Vi fik focaccia og pålæg i en lille brødkurv, og gik over til salatbuffeten. Der var det hele. Store salatblade, rucola, tomater, feta, agurker, paprika, majs, ærter, oliven i forskellige farver, hvidløg, pesto, soltørrede tomater. Ja, vi manglede ikke noget. Der var en masse dressinger til at hælde over, og eneste kritikpunkt var de små brødkurve alt dette skulle være i.
Der var også en lille ovn til at lune bollen i.

Vi kastede os over maden. Salaten smagte frisk, osten var god. I forhold til min diæt var det ganske ok. Man kan vælge kun at spise halvdelen af bollen, for den var stor.
Min mors bolle var lidt for tør – det trækker ned. Ellers var det lækkert. Mit kalkunkød var sadtigt og osten havde den rigtige emmenthaler smag. Jeg smagte også lidt af mors brie, og den var fyldig og cremet.
Men godt var det, vi blev også mætte med god samvittighed.

Stedet er hyggeligt. Det er en kælder, som er indrettet med kurvestole og små borde. Der er lidt en havestue stemning dernede. Grønne farver, skildpaddemalerier på væggene.
Man kan også vælge at gå ovenpå, dét er det eneste sted man må ryge.
Der var ikke så mange mennesker, men der føltes ikke tomt. Wc’et var måske lidt svært at finde, men det kan også være mig der ikke var så hurtig…der var skilte….
Betjeningen var ganske udmærket. En nydelig ung mand stod i baren, og passede sit arbejde på en høflig og venlig måde.

Med 2 cola light endte regningen på 148. Rimelig billig frokost i hjertet af København! Den kunne være lidt billigere hvis man valgte noget andet brød. Man kan også få diverse varme retter, eller vælge KUN salatbuffeten til 35 kr. Men dette er næsten dumt, når det nu er så billigt at få både brød og pålæg oveni.

Og hvor mange svenske kokke får stedet? 3 ud af 5. Havde foccaciaen ikke været tør havde den fået 4!
Vi ville helt sikkert gå derind igen, og jeg vil absolut anbefale alle at prøve stedet!

2 comments
  1. Godt at høre, at de stadig holder den gode stil i Skildpadden. Angående toiletterne, så har du helt ret i at de kan være svære at finde – og så er det jo en “ørkenvandring”, man skal på op ad trapperne og rundt om hjørnet.
    Man skal mindst gå fem minutter før man bliver alt for tissetrængende 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om