Guldring #3

Så kommer det spændende øjeblik! At skille formen fra hinanden. Første gang lykkedes det jo ikke, så man står med hjertet helt oppe i halsen !!! For er det først gået galt, kan formen ikke bruges igen. Sepiaskallen går helt i smulder i kontakt med det varme metal.
Men nej, den var hel ! Jeg gav Eric et stort glædeskram og var stolt og glad.
Men ringen var slet ikke færdig. Nu skulle den så files til, pudses og poleres. Når den bliver filet, skal man huske at samle støvet op. Ved hjælp af en magnet, skilder man støvet fra filen (som er magnetisk) fra guldstøvet. Det kan smeltes og bruges igen. Endelig var min ring færdig. Eric polerede den, og bagefter skulle den vaskes med sulfo og neglebørste. Den er så fin !! Min egen 18 karats guldring, som jeg selv har lavet og designet.
Det var svært at ta billeder af den færdige ring. På billedet, i blitzlys, ser den sølvfarvet ud. Det er den absolut ikke. Den er smuk og guldfarvet.
Nu skal jeg samle noget guld sammen, for dette er ikke sidste gang jeg skal ned til Eric og lave smykker !! Er der én der har en guldbarre ??? (de vejer 13 kg, der kan nok blive et par ringe!)

13 comments
 1. Flot resultat! Den ser helt vikingeagtig solid ud på billedet. Og sikke et arbejde du har lagt i den. Man får et særligt forhold til ting, man selv har en stor aktie i.

 2. Det var en rigtig hyggelig weekend, så du kan godt samle eet kg guld eller to og komme herned igen.
  Jeg synes, det er rigtigt dejligt at gå og lave ring sammen med dig, og du er sluppet ret godt fra at beskrive processen. Knus. Eric

 3. Ja stolt var du under hele prosessen, det var en fornøjelse at følge dig. Og som sagt, da jeg var 26 gennemgik jeg samme proses med den samme guldsmed!
  Knus fra din mor der ønsker sig er “guldring” (hjemmelavet!)

 4. Tak alle. Ja, den er fantastisk. Og jeg har fået mange positive kommentarer og virkelig flashet den til alle 🙂

 5. Den er skideflot Therese – fantastisk at du selv har lavet den, for det gør garanteret glæden ved den endnu større.

  På et tidspunkt må du tage et billede af ringen, når den sidder på din finger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om