5 uger tilbage

Så rundede jeg de 35 uger, med spunkmaven. Tænk at der nu kun er fem uger tilbage til termin, det er vildt at tænke på.
Vi har leget fotografer, men ud af en milliard billeder, var det kun dette jeg var nogenlunde tilfreds med. Det gør min mave lidt uret, for den er faktisk større/tungere/rundere end det ser ud på billedet, og er begyndt at synke lidt ned. Det ser spøjst ud, og måske I får det ordentligt at se om en uge.

Ellers ikke meget status-nyt. Vægten aner jeg ikke hvordan ser ud, for jeg hopper først op på den, den dag jeg skal føde. Det er for deprimerende at se tallet blive højere, men mit gæt vil nok være 12-13 kg.
Jeg er sulten som en hest, og spiser gerne hele tiden…forsøger dog at begrænse mig til hver 2.-3. time, og forsøger også at få flere grøntsager indenbords, end brød og søde sager.

Spunken har ofte hikke, men udover det mofler han ikke så meget rundt mere. Der kommer et spark af og til, men ellers mest nogle skub. Han har fået mindre plads derinde, og det kan mærkes. Det virker som om at han sover en masse.

Jeg sover dårligt om natten, og vågner mange gange. Derfor sørger jeg nu endnu mere end før, at få hvilet i løbet af dagen, og snuppet en morfar på en time eller to. Kroppen kører på højtryk – men om lidt er det slut 🙂

29 comments
  1. Åh hvor jeg husker de sidste uger af min graviditet. De føltes som år. Du lyder heldigvis som om det er til at holde ud, og det sjove er, at når man er kommet om på en anden side, og ens store mave er blevet til en lille baby som så bliver til en stor baby, der igen bliver en lille dreng, ja så går man og drømmer om sådan en stor mave og har lykkeligt glemt alt om halsbrand og smerter.

    1. Det kan jeg forestille mig, Mette, selv om tanken om at maven blir’ til en lille baby, også er en smule fjern. Mon ikke det først sådan rigtigt går op for en, hvad man har ruget på i 9 måneder, når man ligger dér med en fedtet klump baby på maven? Det er min tanke 🙂

  2. Det er et dejligt billede, Therese – og selv om det måske ikke yder maven fuld retfærdighed, så skildrer det den højgravide tilstand smukt … Sjovt i det hele taget at læse hvor totalt opslugt man er af graviditeten, mens det står på – for på 16 års afstand fra min sidste af slagsen, står tilstanden kun som det mindste lille bitte komma i et meget, meget større – ja, nærmest gigantisk eventyr – børnene selv ;-D

    1. Ja, jeg kan forestille mig at graviditeten kommer mere og mere på afstand, som årene går. Jeg tænker at man sikkert allerede om få måneder, er så opslugt af den lille trold, at man slet ikke tænker på det lille års tid, den boede inde i maven…det får tiden vise 🙂

      At tænke på at ha’ kroppen for sig selv, er en underlig tanke. For nu er jeg jo vandt til spjæt og liv derinde, men folk siger at overgangen går stærkt, og at man slet ikke tænker over det, når først man sidder med den lille størrelse i armene. Spøjst 🙂

      (den høgravide har fået et J 😉 )

  3. Sikke et dejligt billede. Og det er bekendt at maven ser mindre ud på billeder end i virkeligheden.
    Jeg er også ret spændt på, hvordan det bliver at få ens krop tilbage til en selv.

  4. Årh sikke en smuk stor mave du har… jeg har små 10 uger til min termin, og synes faktisk det er lige om lidt jeg jo nok skal føde. Jeg prøver bare at nyde den sidste tid.. det her bliver nok min sidste graviditet, så det er med at nyde halsbranden, og alle opvågningerne om natten.. og ikke mindst alle puffene og de rytmiske hik inde i maven (jeg er også indehaver af en super hikker :D).
    For jeg kan tydeligt huske fra sidst at jeg faktisk hurtigt kom til at savne den store flotte gravide mave (selvom der gik næsten to år før jeg blev decideret skruk igen).

    1. Det er gået ret stærkt de sidste fem uger, så mon ikke det er godt du nyder den sidste tid 🙂 – selv om jeg efterhånden er lidt træt af at alle folk siger “Husk at NYYYYYYDE den sidste tiiiiiiid !!! ” 😉

      To år før man blir’ skruk igen – det synes jeg lyder som en rimelig periode 🙂

  5. Gud, hvor er du smuk!!!

    Fik mig lige til at åbne mappen med mine egne gravidbilleder -suk altså, der er nu noget magisk over det (på trods af hævede fødder, høje tal på vægten og søvløse nætter) og det bliver kun bedre, når den lille fyr melder sin ankomst!!

  6. Dén følelse kender jeg godt. Det sjove er, at nu, når jeg kigger på min søn, kan jeg slet ikke forholde mig til at han kommer fra min mave. Der er bare sket så meget siden, og hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at man kan dyrke et menneske inde i sin egen krop?
    Prøv det selv, når der er gået et par uger efter fødslen. Det bliver mere og mere uvirkeligt.

  7. Fiiiin du er Therese! Nydelig babymage!!

    Viselig innrettet at man sover mer urolig og oppstykket siste del av svangerskapet. Er vel en forberedelse på hvordan tiden vil bli, når baby’n vekker deg om natten for mat, og bleieskift.

    Gjenkjenner den ulvehunger du har nå. Ikke bekymre deg for kiloene. De forsvinner etterhvert.
    Håper du finner glede og ro i siste ukene fram til fødselen.
    Ventetid kan være en utfordring. Vente på noe man ikke helt vet hvordan vil bli. Ikke bare lett å nyte i den situasjonen husker jeg selv.

    Mvh Elisabeth

    1. Tak, Elisabeth.
      Jeg håber også at kiloene kommer af, efterhånden – så jeg spiser videre 🙂 Ha ha.

      Det er smart, hvis naturen er indrettet sådan at man blir’ vandt til den afbrudte søvn, inden baby ankommer. Jeg synes dog stadig at jeg er morgensur og irritabel om morgenen, pga. den dårlige søvn. Men mon ikke det vender, når der er en lille baby man skal være der for?

  8. 5 uger tilbage. Det er vildt at tænke på. Villum er nu 10 dage gammel og det føles som han altid har været her 🙂

    Og maven, den er her desværre stadig! Vægten er gået i stå de sidste 2-3 dage :-(. Det går altå ikke, når der mangler 8 kilo.

    1. Det er vildt ! Og vildt at Villum nu er 10 dage gammel. Hold da fast 🙂

      Vægten, Vevika. Den rasler af !!! Jeg tror på det 🙂 Ellers må vi begge fatte barnevognen, og powerwalke om nogle uger. Hi hi.

  9. 😀 “men om lidt er det slut”? – nænænæ: Om lidt begynder det hele! 🙂
    Hvor ser du dog bare meget meget dejlig og smuk ud!!! <3
    Vi glæder os meget til at se jer om et par dage! 🙂
    KNUS så længe!

  10. Flot billede – vildt at du allerede er så langt. Glæd dig, glæd dig 🙂 Der findes ikke noget bedre end at møde det lille væsen, som man har båret rundt på i alle de måneder.

    Kh Signe, med 8 uger gammel dejlig, lille søn på armen 🙂

    1. Tak, Signe. Ja, tiden er godtnok gået hurtigt, alligevel 🙂

      Nårhh, tænk at den lille allerede er 8 uger ! Måske vi skal trille en tur sammen, i løbet af sommeren? 🙂

      1. Det kunne da egentligt være rigtigt hyggeligt 🙂 Jeg har nu fulgt dig på din blog i så mange år, at det kunne være sjovt at møde personen bag.

  11. Du er meget smuk…Min datters mave så pludselig også anderledes ud, og der var mere ro på baby kort tid før fødslen…Men lige pludselig er de 5 uger gået og så er han der den lille spunk…

    1. Jeg trækker “roligere” tilbage, for i går aftes og i dag, har han moflet rundt som en anden løveunge. Hi hi. Og han har hele tiden hikke.

      Kom så uuuud, bette fyr (men først fra om 2 uger).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om