Et kilo fra eller til…

Jeg har været til jordemoder i dag, og den ivrige jordemoderstuderende, skønnede Spunken til at veje 3300 gram….bum bum….den “rigtige” jordemoder, skød på 3000 gram…da de så kiggede i min vandrejournal, kunne de se hvad ultralyden viste, og de blev lidt stille i det. Tror de nåede frem til en mellemting, så deres bud var 2700-3000 gram. Vildt nok hvis Spunken har taget et kilo på, på to dage 😉 SÅ meget is har jeg altså heller ikke ædt. Hi hi.

20 comments
  1. Ha ha ha !!! For pokker da, Annemarie. Jeg regner bestemt med at jordemødrene var galt på den – eller at fødslen går i gang i aften !

   Mmm….is ….. 😉

 1. Altså jeg giver ikke alverden for de skøn der. En uge før jeg fødte blev Villum vurderet til 3600 gr. og han vejede så næsten fire kilo 8 dage senere… Og så meget spiste jeg vist heller ikke 🙂

 2. Heller ikke mig.. Blev vægtscannet til 2550 g, fødte dagen efter en pige på 1860 g, det var en hurtig sulte kur på et døgn.

 3. Det sgu et scanningsskøn, jeg var lige indlagt med begyndende svangerskabsforgiftning, og blev sendt til scanning for at se om hun fik nærring nok, jeg blev så meget dårlig om natten, fik et chok da der kom sårn en lille nips ud.. 6 uger før, moderkagen har nok bare ikke virket optimalt de sidste uger.

  1. Hvor er det vildt ! Ja, man skal nok ta’ deres vurderinger med et gran salt. Jeg tror bare lidt mere på scanningerne, da de har været ret ens i “stigning” hver gang jeg har været der. Er blevet scannet hver 5. uge ca. gennem hele graviditeten.

 4. Jeg tror også at der har været tale om at kvinden der scannede mig ikke har haft hel styr på det, for de kan jo måle den næsten hel nøjagtige vægt.

 5. jeg har aldrig fået lavet en vægtscanning, så det kan jeg ikke sammenligne, men min jordemoder var helt sikker på at lillebror ville veje 4 kg ved fødslen. Han vejede dog kun 3,3, så hun skød ikke helt rigtigt.
  Gik i et stykke tid og var bange for at jeg skulle føde en stor bassemand, og så var han bare sådan lang splejset lille gut 😉

  Nu er han en stor dejlig baby på 6 kg allerede 🙂

 6. Victor blev skønnet til at veje ca. 3500 gram en måned inden jeg skulle føde, og min tanke var: Jeg får aldrig det barn ud!

  Og så kom han til verden og vejede bare 2770 gram. Så jeg tror, at man skal tage det skøn med et gran salt 🙂

 7. Husk nu, at hvis din jordemoder skønner mere end et kg forkert ift fødselsvægten, så skal hun give kage 😉

  Min første dreng blev skønnet til 3400 g og han vejede 4350 -så det var dælme tæt på med den kage…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om