21 In mig/ spunken

Sidste pinsedag

Det er mandag, og i dag betyder mandag fridag. Kjærsten sidder også og oser over morgenkaffen, og der er ingenting vi skal nå. Jeg har opfordret Spunken til at komme ud i dag, men det ser ikke helt ud som om at han gider. Grrr.

Hvad dagen byder på, har vi ikke besluttet endnu. Vi skal helt sikkert ud i solen, men om det kun blir’ ude i gården, eller om vi har lyst til at ta’ på en længere tur, må tiden vise. Vi har både årskort til Zoo og Tivoli, så det var en mulighed – det kommer bare til at gå i snegletempo, for jeg er godtnok ikke den hurtigste knallert på havnen, længere….

Jeg skal ha’ kigget lidt på Spunkens sovegear. Han har jo en dejlig seng, men den er alt for stor den første tid. Så havde jeg tænkt at bruge liften fra barnevognen, men da det er en blød lift, er jeg lidt bange for at den ikke er så egnet alligevel… Så har jeg budt på lidt forskellige brugte slyngevugger, men jeg er hele tiden den langsommeste, og de blir’ napset for næsen af mig. Nu overvejer jeg om man bare skulle finde en brugt trævugge eller hård lift, til den første tid. Alle de overvejelser…..

Nu skal der drikkes lidt mere kaffe. God formiddag til dig 🙂

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Mads
  mandag 13. juni 2011 at 09:18

  Hvorfor bruge penge på en slyngevugge, når du bare kan putte et tæppe eller andet ned i sengen, så den opleves mindre? 🙂

  … og så lige en af mine kæpheste. Lad være med at sove sammen med barnet i den første tid. Der er mange som gør det, men som ikke tænker over at barnet nemt bliver for varmt, at det risikerer at blive mast og så at barnet så senere skal lære at sove i sin egen seng (tro mig, I bliver meget glade senere, hvis I slipper for at skulle lære barnet fra at sove i jeres seng). Hygge-putning er der intet galt med, men lad for guds skyld være med at sove med barnet mellem jer!! 🙂

  Go’ 2. pinsedag! 🙂

  Mads

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 09:26

   Jorw, det kan man måske? Hvad ved jeg…jeg hører bare alle sige “baby kan ikke sove i tremmesengen de første mange måneder”, så som førstegangsmor tænker man jo selvfølgelig at de har ret 🙂
   Men slyngevuggen er jeg forelsket i, uanset, og overvejer at få den på prøve gratis i to uger, for at se om Spunken gider at sove i den.

   Bebsen, kommer slet ikke til at sove i sengen med os. Vi har to sataner af elevationssenge, med en ordentlig revne i midten, så medmindre vi skal ha’ gang i noget madras-kile eller andet, må en af os afgive en del af madrassen, fra babyen, og dét sker ikke 😉 Ha ha.
   Er der så mange der blir’ mast? Syns’ jeg har hørt at det nærmest ikke sker – men det er nok også fordi begge forældre sover så let, fordi de ved at babyen ligger mellem dem.

   God sommerpinsedag 🙂

   • Reply
    Mads
    mandag 13. juni 2011 at 09:35

    Altså – først og fremmest, sådan noget pjat med at babyer ikke kan sove i tremmesenge den første tid! Vi gjorde det og havde lagt et tæppe ned i den ene ende og havde en sengerend rundt om, så der blev lukket godt og grundigt af for indtrykkene. Ingen problemer!

    Og ja, som førstegangsforældre, så er der sindsygt mange ting man ikke ved – og derfor kan man meget nemt og hurtigt blive fanget i en forbrugsfælde, da man jo kun vil det bedste for barnet. Og dén tilgang er der mange babyforretninger som profiterer godt på! Kan du f.eks. genkende sætningen “ja, godt nok er den billige sikkerhedsgodkendt, men den dyre er jo ENDNU mere sikker…” 🙂

    Og at det ikke sker særligt tit at babyer bliver mast? Mja, det er vores datters gudmor ikke helt enig i og det var faktisk hende som satte foden ned og løftede pegefingeren overfor os og sagde at dét er det eneste vi under ingen omstændigheder må gøre. Og hvorfor sagde hun så det? Jo, hun har på retsmedicin modtaget de babyer som er blevet mast og det sker desværre alt for ofte…

    Jeg siger ikke at vi har fundet de vise sten, men vi har fra dag 1 været meget fokuseret på at vores datter skulle sove i hendes egen seng OG at hun skulle se os forlade lokalet når hun skulle sove og selv falde i søvn. Her har der ikke været noget som helst med at datteren har fået lov til at falde i søvn hos nogen af os eller falde i søvn i stuen når hun skulle sove for natten. Grunden til at vi ikke har gjort det, er at børn (ligesom voksne) vågner en del gang i løbet af natten og hvis de er blevet flyttet til et andet lokale eller hvis den voksne som de faldt i søvn ved ikke er der, så bliver de bange (logisk nok). Vi har derfor været meget konsekvente og med det resultat at vi altid har kunnet lægge vores datter til at sove, hun er måske kommet med lidt brok i 30 sekunder – 1 minut og så sover hun. Ikke så meget pjat. Og vi er meget glade for at have vores aftener for os selv, så vi har tid til hinanden 🙂

    • Reply
     Therese
     mandag 13. juni 2011 at 20:53

     Pyh, maste babyer. Æv æv æv.

 • Reply
  anette
  mandag 13. juni 2011 at 09:49

  Victor sov i en lift sat på to stole ved siden af vores seng i de første 2-3- måneder. Det fungerede fint. Da han blev ca. 3 måneder, blev han flyttet over i en vugge vi havde lånt. Og da han var omkring 7 måneder, kom han ind på sit eget værelse i sin egen tremmeseng 🙂

  Men som Mads skriver, så kan Spunken sagtens sove i tremmeseng fra starten, bare man skærmer godt af med tæpper og sengekant, så Spunken kan mærke at der en afskærmning, og ikke ligger og sparker ud i den tomme luft.

  Men det vigtigste er, at I gør det der føles rigtigt for Spunken og for Jer 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 20:57

   Det lyder som en smart løsning I valgte, med liften ved siden af sengen 🙂

   Vi må prøve os frem, der er ikke andet for. Jeg vil helt sikkert starte med den bløde lift i tremmesengen, og ellers forsøge at skærme af. Så må vi ta’ den derfra.

 • Reply
  Betina
  mandag 13. juni 2011 at 10:37

  Vi har købt en babybay seng til møffebaby. Det svarer til Babysams bedside crib. En lille seng, der spændes fast på forældrenes seng. Dermed har man baby tæt på, når man skal amme. Ikke noget med at skulle stå op om natten. Heller ingen risiko for at komme til at mase baby om natten. Min jordemoder havde hørt om mange, der var glade for sådan en. Den er mindre end tremmeseng, så vi regner ikke med at møffebaby skal sove i den mere end et halvt år.

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 20:58

   Kan den sættes op i højden sådan en? Vi har en meget høj seng. Det lyder ret smart, og jeg vil da ha’ den i mine overvejelser, hvis de andre muligheder ikke duer 🙂

 • Reply
  Mette
  mandag 13. juni 2011 at 11:08

  Jeg havde Poden i barnevognsliften i fodenden af sengen de første 5 dage, men hver gang hun gav den mindste lyd fra sig vågnede jeg (unødvendigt). Jeg var også usikker på det hele, men fik sundhedsplejerskens accept af, at der intet forkert var i at hun sov i sin egen seng og på sit eget værelse, som lå lige ved siden af vores. Og det gjorde hun så fra nat nr. 6 🙂

  Som Anette siger skal du gøre, hvad der føles rigtig for dig/jer. Der er ingen facitliste til det at være mor/forældre og det er vigtigt ikke at ligge under for hvad andre siger og mener.

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 21:04

   Åh, det har jeg også tænkt over. Om jeg overhovedet kommer til at kunne sove (altså, når jeg bør sove), eller om jeg vil vågne af alle små lyde. Vi har ikke noget børneværelse, så indtil vi en dag flytter, kommer Spunken til at sove i vores soveværelse.

   Jeg forsøger at gøre mig mine egne erfaringer, men når alle har velmenende (og af og til meget stringente) råd, kan det være svært ikke at tænke, “hmm, tja, det må jeg hellere gøre” 🙂

   Tak for dine dejlige ord.

 • Reply
  Signe
  mandag 13. juni 2011 at 16:02

  Begge mine drenge har sovet i tremmeseng fra de er helt spæde. Vi har bare gjort sengen mindre med sengerand og stabile puder, som ikke kan vælte over baby.
  Så mit råd er – spar pengene og brug den fine seng, I allerede har investeret i.
  Jeg har heller aldrig brugt lift – men brugt voksipose, og når det er varmere bare en dyne i barnevognskassen.
  Men følg selvfølgelig de råd som passer bedst til jeres lille pus og jeres behov 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 21:05

   Jeg vil forsøge det samme, Signe, hvis den bløde lift ikke duer. Det lyder jo ret smart, og overskueligt 🙂
   Tak for dit råd 🙂

 • Reply
  Fisker & Fernández
  mandag 13. juni 2011 at 16:43

  Jeg er helt enig med Anette og Mette – gør hvad du føler, er det rigtige. Vi er alle forskellige med forskellige idealer og ideer 🙂

  • Reply
   Therese
   mandag 13. juni 2011 at 21:06

   Nemlig, jeg vil prøve 🙂

 • Reply
  Vevika
  tirsdag 14. juni 2011 at 09:18

  Som du selv skriver får man mange velmenende råd, men vigtigst er at man lytter til sig selv og baby.

  Begge vores drenge har sovet i deres lift den første tid. Men de har også sovet i vores seng, som jeg ellers aldrig havde troet jeg ville gøre, fordi det føles rigtig for os. Johannes sov sågar PÅ os den første måneds tid. Og vi havde ingen problemer med at få ham over i tremmesengen og ind på hans værelse da den tid kom, og han sover som en drøm og har altid gjort det.

  Og slyngevuggen er så lækker! Den har jeg også kigget på, men overvejer nu en sansegynge (som man kan sætte blød/hård lift på).

  Gør som I føler er rigtigt. Det vigtigste er at det fungerer for jeres familie.

  • Reply
   Therese
   tirsdag 14. juni 2011 at 10:38

   Jeg er spændt på hvordan jeg får det med “baby i seng”-situationen, når tiden kommer 😉 Men som tidligere skrevet, har vi en lidt dum seng, på den måde, så mon ikke det kommer til at sige sig selv at det ikke duer.

   Sansegyngen har jeg også set. Jeg har en veninde der har den, og hun er vist ret glad for den. Den kan jo så også bruges af begge dine drenge, og både til leg og sovning, så det må da være et plus 🙂

 • Reply
  Trine
  tirsdag 14. juni 2011 at 12:00

  Altså vi havde rouladen i sengen mellem os de første 10 dage, men nu revnede jeg også alle tænkelige steder under fødslen, så jeg var på ingen måde mobil og skulle have hjælp til alt… Ved at hun lå i sengen så kunne jeg nemt komme til hende hvis hun gav lyd og jeg kunne selv lægge hende til brystet.

  10 dage gammel kom hun i den vugge vi havde lånt og sov der hele natten, også efter amning…

  4 mdr gammel kom hun på eget værelse i sin tremmeseng, fordi hun holdt mig vågen 3 timer natten 3 dage i træk, tøsen lå og møffede rundt i vuggen og desuden så vækkede vi hinanden. Efter hun kom på eget værelse sov hun igennem.. Vi har skærmet af med sengerand og en kæmpe Peter Plys bamse som stod i fodenden…

  Der findes i øvrigt noget der hedder en sengeformindsker – fås bl.a. hos babysam. Det er simpelthen et tykt stykke skumgummi med stof om, så mon ikke det er nemt at kreere selv, hvis man er smule kreativ 🙂

  • Reply
   Therese
   tirsdag 14. juni 2011 at 18:29

   Kan godt forstå det har været mest praktisk at ha rouladen i sengen, den første tid, med tanke på din tilstand.

   Jeg håber at det kommer til at gå ok, siden vi ikke har mulighed for at gi Spunken eget værelse. Ellers må barnesengen stå i stuen, hvis det kommer til at gå for meget ud over min nattesøvn.

   Ja, jeg tror jeg skal i gang med at være lidt kreativ, og bare formindske tremmesengen. Måske man skulle smutte i Babysam og se hvordan den dér dims ser ud, og så lave en selv 🙂

  Leave a Reply