6 In spunken

Fis i en hornlygte

Spunk og jeg, tog til Østerbro i dag, og til hudlæge. Han slap helt for at skulle vente, efter at Susanne som læser med her på bloggen, gav mig et tip om en anden hudlæge end den jeg ellers havde fået adressen på.
Vi kom derop, og Spunken smed tøjet (med lidt hjælp fra sin mor).

Hudlæge: Ja, det er atopisk børneeksem.
Mig: Ok…
H: Det skal smøres to gange dagligt, med fugtighedscreme.
M: Det gør vi allerede.
H: Så kan du smøre Locoid på eksemen, når den bryder ud.
M: Det gør vi allerede.
H: Han må kun komme i bad én gang om ugen, og må ikke gå til babysvømning og den slags.
M: Det gør vi allerede.
H: Går der betændelse, fordi han kradser, kan han få penicillin. Men det er hvad der kan gøres, ved det. Vi håber han vokser fra det. Hej, hej…

Det skal lige siges, at lægen var meget flink, det var nok bare det at han ikke kunne gøre/fortælle noget, som vi ikke allerde ved.

….

Nå, ok. Men så gør vi i hvert tilfælde det rigtige. Stakkels lille Spunk.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Susanne
  fredag 18. november 2011 at 07:29

  Rart at få at vide man gør det rigtige, men nogle gange føler man bare at man har brug for en løsning lige nu, specielt når det er ens børn som man jo vil det bedste….

 • Reply
  Birgitte
  fredag 18. november 2011 at 09:56

  Hejsa,

  Har fuldt din blog i et stykke tid med stor fornøjelse.
  Tænkte at jeg ville komme med en lille note om vores datter, som også fik atopisk børneeksem over hele kroppen, da hun var 4 måneder.
  Vores hudlæge sagde følgende.
  I bad hver dag med masser af olie – ikke for langt bad og ikke alt for varmt vand, da det udtørrer huden. Grunden til at det skal være hver dag, er at så får man de evt. bakterier af huden, som er med til at forværre eksemen. Bagefter smøres enten med fedt creme (vi brugte Dermolog) eller “Physiogel A.I creme”. Hun blev smurt over hele kroppen 2 gange dagligt. En gang fedtcreme og en gang AI creme. Ikke noget uld direkte på kroppen, da det klør som en i helvede, når man har eksem og masser af luftigt tøj – intet tætsiddene. Ikke føntørring af kroppen, da det også udtørrer. Hvis der kom et desideret udbrud med total rød skællende og kløende plamage, skulle vi smøre det med hormoncreme – den milde, som man kan købe i håndkøb på apoteket.
  Det kan godt virke noget overvældende med et bad dagligt, men vi gjorde det til en hyggelig del af aftenrutinen og hun vænnede sig hurtigt til det, da det jo var sjovt og hyggeligt. Vi gik også til babysvømning, da vi fik at vide, at vi blot skulle smøre hende med fedt creme før og efter. Det er så godt for de små med svømningen, så vi nænnede heller ikke at tage det fra hende.
  Efter halvt år og adskellige dåser creme så hendes hud bare så fin ud. Hun er i dag 4 år, og kommer i bad hver 2-3 dag og vi bruger stadig fedt creme til hende. Nu får hun kun små milde udbrud enkelte steder her om vinteren, hvor luften er ekstra tør.
  Jeg kan godt se, at det faktisk er det stik modsatte din hudlæge har sagt, men det her virkede på vores datter….
  Håber det går….man kan trøste sig med, at det er som regel mindre slemt for barnet end for morderen… 🙂
  Bedste hilsner
  Birgitte

 • Reply
  Annette
  fredag 18. november 2011 at 16:42

  Det må da være meget rart at vide at man gør det rigtige, men også lidt frustrerende at der ikke være mere hjælp at hente. Håber snart at han vokser fra det!

 • Reply
  Tanja
  fredag 18. november 2011 at 22:28

  Stakkels lille spunk.
  Min datter døjede også med børneeksem fra hun var ca. 2 mdr gammel og frem til hun var 8-9 mdr. så forsvandt det stort set der efter. Vi smører hende stadig én gang dagligt med A-derma (hun er nu 20 mdr.) for at holde det væk og en sjælden gang imellem er det nødvendigt med lidt locoid creme.
  Vi fik også et tip om at bade hende dagligt, men det var vigtigt at det blot var ultra korte bade, hun skulle ikke sidde og blive helt rosin-blød, for det har huden ikke godt af.

  Held og lykke og god bedring til spunken.

 • Reply
  Tina - omme i London
  lørdag 19. november 2011 at 02:11

  Maa jeg anbefale at du undersoeger dit vaskepulver og soerger for at du altid bruger det samme til jer allesammen og soerger for at det er af “non-bio” (undskyld, aner ikke hvad I kalder det paa dansk) varianten. Heldigvis er eksem noget de fleste boern vokser fra, mon ikke det samme bliver sagen med den laekre lille Spunk.

 • Reply
  Elisabeth
  mandag 21. november 2011 at 20:57

  Han vokser det helt sikkert av seg. Min sønn var ille. Spesielt ved 1,5 års alder. Så forsvant det. Og kom aldri igjen.

 • Leave a Reply