Ikke i min seng, mor!

Ja, altså….Spunken runder snart 7 måneder, og sover stadig ikke. Eller, jo, det gør han – hvis han får lov til bare selv at falde om. I går faldt han i søvn, på skødet af Kjærsten, da vi havde besøg af ejendomsmægleren. I weekenden, faldt han i søvn på mit skød, da vi var nede hos min mor. For et par uger siden, gik han helt omkuld i sofaen (billederne), og lå sådan længe.
Hvis man så forsøger at lægge ham i hans egen seng, eller slyngevuggen, skal man virkelig være heldig hvis det skal lykkes. Ellers så er det som om det siger “pling”, og så starter sirenen.

Jeg forsøger at holde humøret højt, men efter syv måneder, er jeg ved at miste modet. Kommer han nogensinde til at sove igennem? Hvor lang tid, skal jeg blive ved med at være glad for tre timers sammenhængende søvn, om natten?

Nå, men man kan altid drikke lidt mere kaffe, og grine af de søde billeder, og af Spunken. For når han ikke skal sove, er han jo faktisk ret så sød 😉

27 comments
 1. Kære Therese, det er hårdt at skulle undvære sammenhængende søvn. Kan din kæreste ikke tage ham i weekenden? Jeg ved godt, at man ammer længere nu end tidligere, men måske kan Spunken få det på flaske, hvis du har malket ud? Varme knus og tanker

  1. Jeg har forsøgt at malke ud, men han tar’ ikke flaske. Hvor meget jeg så har prøvet, så fanger han ikke hvordan man gør.
   Han får grød/mos, men det ser heller ikke ud til at hjælpe på søvnen, så han vil stadig gerne ha’ mad et par gange om natten og også om dagen.
   Jeg har overvejet at malke ud, så han kan få lidt af en kop, men han er ikke så god til det endnu, at han kan drikke en hel portion, på den måde.

   Men tusind tak, for dine ord, søde Lene. Knus tilbage til dig.

 2. Åhhh, nogle skønne billeder af en sovende Spunk!

  Som mor til teenagere kan jeg garantere, at søvnen kommer igen på et tidspunkt, men øv hvor er det bare rockerhårdt med alle de afbrydelser om natten. Knus herfra.

 3. Therese, Ludvig gider heller ikke flasken mere (meget sære barn)…

  Jeg sover også kun de 3 timer… mht kop, så er det måske lettere med sådan en engangssprøjte hvis kjæresten skal tage ham bare en enkelt gang i løbet af natten. Det kan L finde ud af – man bestemmer selv farten jo 🙂
  Det tager noget tid med et helt måltid, men han kan jo få lidt 🙂

  1. Nej hvor spøjst, Alice. Men han gad godt flaske, før??

   Tvivler på at han blir mæt, af en fyldt engangssprøjte. Han patter jo sikkert en god del i sig, i løbet af natten. Men det er da værd at prøve 🙂

 4. Åh hvor er han dejlig..
  Vores den store dreng var netop som du beskriver din spunk! og han begynde først at vise tegn på træthed da han begynde i dp.. Da var han 11 måneder!.. og først da han var langt over 1½ år havde vi en dreng der også gad at sove om aften/natten..

  Og lige en ekstra bemærkning.. Det kan faktisk godt lade sig gøre at få en dreng der så kan sove.. For lillebror sover fantastisk.. men der skal nok heller ikke så meget til før det er fantastisk! 😀

  1. 11 måneder? Gys ! Stakkels jer.

   Dejligt at høre, at nummer to sagtens kan være en sover. Indtil videre er jeg fast besluttet på at Spunken gerne må få en lillebror – i form af en labrador ! 😉

 5. Altså hvis det hjælper på humøret, så er jeg også oppe to gange hver nat. Viktor har sådan en hjelm på, der skal forme kraniet (som var blevet meget skævt), og den gør at han har det varmt, som gør at han bliver tørstig, som gør at han vågner et par gange eller flere. Han var ellers begyndt at sove hele natten inden hjelmen, men… Han falder heldigvis i søvn med det samme, men jeg kan da godt mærke sidst på eftermiddagen, at jeg er så’n lidt træt. Heldigvis tager Fernández over i weekenden.

  Jeg ved godt, at det ikke giver dig helt fri og han vejer godt til, men har du nogen sinde fået ham til at sove i en vikle eller ergobabyen? Jeg har haft held med det, og tilmed nogle gode lure mens vi har handlet ind eller lignende.

  Selvom han ikke vil sove når han skal, så er han er bare det sødeste, Therese 🙂

  1. Ej, hvor træls, Fisker. Har de ikke lagt mærke til det hovede, noget før? Jeg mener, her var der i mødregruppen, en dreng der fik sådan en hjelm af en slags, da han var 4 måneder, fordi sundhedsplejersken syntes hans baghovede begyndte at blive fladt.
   Stakkels lille Viktor.

   Han kan sagtens falde i søvn i ergobabyen, men jeg får selv lidt træt ryg, hvis jeg skal ha’ ham på for længe, men jo. Det er en supergod opfindelse. Ellers kan han godt ta sig en lur i barnevognenm hvis man spørger ham pænt… 😉 hi hi.

   Bare han så gad om natten.

   Han er sød, den lille møgunge 😉

   Kram til dig!

   1. Jo, vi blev allerede sendt videre i juni, og fik en tid i august, hvor lægen sagde, at vi skulle prøve at fiksere hans hoved, så han ikke altid lå med det til den ene side, når han sov. Det havde vi ligessom prøvet lige fra start af, men han fik sig altid møflet tilbage til sin favorit position. Da vi så kom tilbage i oktober foreslog de hjelmen, og selvom den er pisseåndssvag (det er noget jeg synes, Viktor har altid været ligeglad med den), så har den rettet det ud/op på kun tre måneder. Der kan vi ikke klage, men den er varm at have på…

    Jeg ved ikke hvilket mærke sutteflaske i bruger, men vi har været rigtigt glade for Dr. Brown’s. Selve sutten ligesom lidt blød og slatten i det – altså ret brystvorteagtig. Måske var det en idé at prøve sådan en?

 6. Hvor ser han sød ud :o)
  Hvis I ikke allerede har gjort det, så ville jeg prøve at få tjekket hans ører ved en rigtig ørelæge.

  1. Han er en sød lille en, Bettina.

   Jeg tror ikke der er noget med hans ører. Der er ikke noget der tyder på det, og han lader ikke til at have ondt på noget tidspunkt.

   Hvad har du da selv af erfaringer, siden du foreslår det? 🙂

 7. Da mine var små, lod jeg dem falde i søvn på min arm, og sove videre i sofaen, hvis det var det de ville… sengen fandt de senere. Teenagere sover ALTID, så bare vent 😉

  1. Savnede du aldrig at bare kunne lægge dem i deres seng, og ha’ lidt voksentid? Det er nok det jeg savner mest. Hvis Spunken falder i søvn, hos mig, synes jeg stadig ikke at jeg 100% kan være kæreste.

   He he, så glæder jeg mig til at han blir’ teenager 😉

 8. Hej Therese – Herhjemme falder Oliver på 41/2 mdr kun i søvn i barnevognen til middagslur, og til nat, kun hvis jeg ammer ham liggende i sengen, dog finder han sig i at blive båret op i sin seng når han er faldet i søvn. Men det tager ham omkring en time at falde i søvn ved brystet, og lige sådan når der skal spises om natten. Suk. Han vil hverken tage sut eller flaske. Men dejlig ser han ud som han ligger der på sofaen, lille mand :).

   1. Han sover mellem 5-8 timer i træk, så jeg skal vidst ikke brokke mig. Håber snart din Spunk bliver træt, og vil sove lidt mere, for det er s*tme hårdt ikke at få sovet om natten.

 9. Det lyder måske nemt men… Nyd det! Nyd at han vågen, nyd at han kan sidde på skødet og du kan kysse små buttede kinder.. 🙂 jeg synes ikke det er længe siden, at jeg gik rundt på villavejene om natten med barevognen… Nu venter jeg til langt efter frokost på at se deres smukke teenage ansigter… En kl 13, en kl 14.30 og en kommer ved spisetid… 🙂 go’ nydelse! 🙂

  1. Åh, Camilla…. Jeg ved du skriver det i bedste mening, men jeg synes egentlig ikke der er meget nydelse i at sove så lidt, på 7. måned, som jeg gør…og jeg tvivler på at jeg kommer til at savne lige præcis det.

   At han så er så dejlig på så mange andre områder, ja dét kommer jeg sikkert til at savne 🙂

 10. Han kommer til å sove gjennom. Mer er det ikke å si om den saken, -. annet enn at det er helt sikekrt: Han kommer til å sove gjennom. Det du må gjøre er å få noen andre til å være med ham en hel natt, sånn at du får sovet helt gjennom. En far, en besteforeldrer, en venninenne – hva som helst, men det må være en som selv kan tåle å være oppe en hel natt, – gjerne med et smil. Selv flytter du inn til den som passer barnet, eller du tar rett og slett inn på hotell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om