Vante- og huetid - CopenhagenDaily
4 In mig/ spunken

Vante- og huetid

IMG_5337.JPGIMG_5336.JPG
Pludselig blev det koldt.
Jeg kunne mærke det da jeg vågnede. For lidt guf på radiatoren, resulterede i kolde skuldre hos både Spunken og mig. Jeg skyndte mig ned og skruede lidt op alle steder. Det er vist snart tid til at bestille noget mere brænde.

Spunken var i hopla. Heldigvis frisk igen og klar til børnehave, og glad for at kunne få sin nye bæverhue på. Den købte Kjærsten til ham da han var i Amsterdam.

Jeg afleverede Spunken i børnehaven. Vi tog vinterjakke og sko af og satte i garderoben. Han var ikke helt med på at huen skulle af, men jeg fik dog overtalt ham.
Vi gik ind, og for at komme ind på hans stue, skulle vi først igennem de stores stue. Den glade Spunk sagde stolt “Hej Hej” til alle de store ved det første bord, og fik smidt et “Hej dumme dumme” i hovedet. Jeg blev helt paff og fik en stor knude i maven. Spunken var videre, og jeg tror måske slet ikke han hørte det …. Men av !

Jeg fik slet ikke sagt noget, men vil tage det op til forældremødet på mandag.

Hvorfor det stadig fylder så meget, kan jeg ikke helt finde ud af. Jeg vinkede jo til en glad dreng, og han har nok også haft en helt fin dag i børnehaven …
Måske hænger det sammen med at man så gerne vil ha at ens barn er vellidt af alle – og pædagogerne HAR sagt at han er en som alle synes er sød, så på den måde tror jeg slet ikke at jeg har noget af bekymre mig over.

Men jeg skal ha talt med dem om min oplevelse, og så vil jeg også opfordre dem til måske at sætte lidt fokus på hvordan man taler til hinanden og er en god ven. Hvis de ikke lærer det nu, hvornår så?

Nå, det bevægede sig lidt væk fra vanter og huer dette indlæg, men sådan kan det gå 🙂

Nu sidder jeg med en latte i hånden. Snart skal jeg med toget til Østerbro, hvor de skønne kvinder hos Lahme, i samarbejde med Urtekram, har inviteret mig til et arrangement. Det blir dejligt.

God tirsdag til dig 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Susanne
  tirsdag 23. september 2014 at 16:33

  Uh, havde lidt samme oplevelse da jeg så en chat min 12 årige havde på Fb med en fra klassen. Hun var syg i torsdags og “veninden” skrev :”hvorfor er du ikke i skole dit svin”?
  Det var ikke noget der berørte min datter, da vi senere på dagen havde en snak om det. Men det er helt forrygt at det er sådan de taler, jeg finder mig ikke i det og kontaktede klasselæreren med det samme.

  • Reply
   Therese
   onsdag 24. september 2014 at 15:14

   Hvad sagde klasselæreren?
   Vi nævnte episoden samme dag, og de sagde at de var opmærksomme på det. Vi bringer det på banen igen på mandag, og så vil jeg evt. foreslå dem at undersøge en anti-mobbe-kampagne, hvis de har tid og overskud til det.

 • Reply
  Abildjyden
  onsdag 24. september 2014 at 10:29

  Kommunikation er en vanskelig nød at knække, som du ved læser yngste til pædagog, og i øjeblikket er faget kommunikation med.

  Hun nævner noget om hver enkelt daginst. har sammen med kommunen lavet læringsplaner, de er opsat med udgangspunkt i dagtilbudsloven, og andre retningslinjer der er sat for de børn inst. arbejder med. Læringsplanen mellem kommune og inst. er overordret, så kan leder, personale og forældre i fællesskab, med udgangspunkt i denne læringsplan selv lave ind for inst. Der er mange forskellige måder at inkorporere kommunikation i dagligdagen, i tema dage/uger i forhold til hele inst., de enkelte stuer/grupper og sidst men ikke mindst det enkelte barn.

  Yngste foreslår du tager fat i personalet hurtigst muligt, da du ikke skal gå og tænke på det frem til mandag, du skal have det ud, og var hun i den inst. ville hun tage fat på emnet straks, selvom det vil tage tid fra andet, men det hun tænker er, det kan vokse så det tager overhånd. Børnene er så gamle at de forstår at siger de noget kan det gøre lige så ondt som at slå. Det har personalet lært gennem deres uddannelse, hvordan de skal håndtere.

  Håber du kan bruge lidt af det yngste nævnte, hun nyder hvergang jeg spørger ind til noget hun er dygtigere til end jeg 🙂 Og er meget glad for jeg endda vil formidle det videre.

  Så dejligt Spunken er så glad, og dejligt med varme til øre og fingre når det er så koldt om morgenen 🙂

  • Reply
   Therese
   onsdag 24. september 2014 at 15:18

   Tusen tak for at du også har spurgt din datter 🙂

   Da dette er en privat børnehave, ved jeg ikke hvor meget kommunen er med inde over. Men vi har nævnt episoden for pædagogerne og de har øje på det. På mandag vil vi igen sige noget, og spørge om de evt. kan lave et tema eller et andet tiltag for at komme det grimme sprog til livs 🙂

  Leave a Reply