På besøg på Danmarks ældste kro

Jeg har længe set frem til weekenden. Det var nemlig weekenden hvor “Syklubben” skulle på kro. Vi betaler hver måned penge ind på en konto – Rikke er kasserer. Efter en lang periode med småbørn, var det på tide at bruge pengene på noget ekstra hyggeligt. Et kro-ophold!

Danmarks ældste kro

Valget faldt på “Bromølle Kro”. Danmarks ældste kro, der ligger i Jyderup. Ikke så lang en køretur fra hovedstaden.
Desværre var klubben amputeret så vi kun var to og ikke tre.

Vi blev taget godt imod, og blev udstyret med et lækkert menukort. Vi var sultne, og snuste den hyggelige stemning ind.

Efter en god frokost, gik vi en tur i skoven. Det var ikke nemt at finde den rigtige indgang til skoven, men vi fandt det til sidst og gik en dejlig tur mens snakken gik. Der var jagt i skoven, så da vi syntes skuddene kom for tæt på, vendte vi om. Vi ville ikke risikere at få en salve hagl i rumpetten.

Der blev serveret skoldhed kaffe i krostuen, og vi fik et dejligt stykke kage til. De bittesmå farmorkopper passede godt til etablissementet, omend man måtte fylde dem op ganske mange gange.

 

Tid til strikketøj og en lille lur

Så gik vi hvert til sit. Tre timer med afslapning, læsning, strikketøj og en lille eftermiddagslur. Uden lyden af børn, mand, pligter og vasketøj. Se dét var afslapning, og det var lige præcis dét vi havde glædet os allermest til.
Værelserne var fine. Der var lige præcis det man havde brug for, samt wifi. Ingen minibar, men en lille elkedel, kopper og pulverkaffe.

Rikke og jeg mødtes til middag, hvor vi igen blev forkælet. En tre-retters menu, samt en flaske fløjlsblød rødvin. Forretten var lidt spøjs – en slags fasansylte… men udover den var det hele lækkert. Du ved du er et godt sted, når sovsen serveres i en kæmpe sovsekande. Varm, cremet, pebersovs. Det var ikke en sauce

Vi blev hængende i den hyggelige spisestue, hvor vi til sidst sad helt alene. I et af festlokalerne spillede høj musik, og vidnede om at der stadig holdes mange fester på kroen.

Efter et par gode gin&tonics, gik vi hver til sit og sov en helt nat uden afbrydelser. Næste morgen vågnede jeg af mig selv, tog det med ro og nød stilheden.

Danmarks ældste kro kan varmt anbefales

Igen mødtes vi til mad, denne gang en skøn morgenmadsbuffet. Som dagen før med smilende betjening og god stemning. Kroens kæledyr, papegøjen Gokke, sørgede for underholdning. Så meget at han blev rullet ud i entréen til sidst. Det var han ikke helt tilfreds med 😉

Bromølle Kro kan varmt anbefales – og Rikke og jeg sætter kryds i kalenderen til en venindeweekend snarest muligt.

 

– tak fordi du læser med

 

Kig endelig forbi Instagram. Der bliver dagligt lagt nye Stories op. Du kan også holde øje med nye indlæg på Facebook eller Bloglovin’ . Videoer bliver lagt op ind på min YouTube-kanal.

Du må også meget gerne tilmelde dig mit nyhedsbrev. En gang om ugen sender jeg et nyhedsbrev ud med ugen der gik på bloggen, links til ældre indlæg eller særlige nyheder kun til modtagere af nyhedsbrevet. Du tilmelder dig herude i sidebaren ——–>

 

1 comments
  1. Dejligt med sådan et kro ophold. Det er dejligt at komme hjemmefra, og det at kunne finde roen, ingen små trin der kommer listende ind til far og mor, ingen lyde der virker mistænkelige, bare være i nuet hygge med veninden, eller eget selskab.
    Super ide med denne sy/strikkeklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om
default_featured_image.jpg

Lørdagens menu

Vand Paraghurt Vand …. Gæt hvad lørdagen står på … Det startede i går eftermiddags men kunne holdes…
Læs mere